Λαγός και Μίχος της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν και στο δεύτερο βαθμό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

58

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της επίθεσης των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου στο Στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, καταδίκασε εκ νέου τους χρυσαυγίτες Λαγό, Μίχο, Μπαρέκα, Γαλανάκη, Σταμπέλο και Αγιοβλασίτη.

Ο Λαγός καταδικάστηκε, όπως και πρωτόδικα, για ηθική αυτουργία, σε φυλάκιση 8 μηνών. Ο Μίχος καταδικάστηκε για συνέργεια  σε φυλάκιση 7 μηνών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών), όπως και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη των ταγμάτων εφόδου.

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους καταδικασθέντες νεοναζιστές κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησαν (όλοι πλην Λαγού). Τα ελαφρυντικά του άρθρου 84 παρ. 2α (έντιμη ζωή μέχρι την πράξη) και 2ε (συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του) του Ποινικού Κώδικα. Το λευκό ποινικό μητρώο που επικαλέστηκαν δε θεωρήθηκε επαρκές στοιχείο. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα που μίλησε για προσχηματικούς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων νεοναζιστών.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να χορηγηθεί σε έναν από τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (άρθρο 133 ΠΚ).

Με πληροφορίες από eksegersi.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like