Για πρώτη φορά μετά το 2015 υπάρχουν σημάδια κοινωνικής αναταραχής
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη πραγματοποιείται από τις 17:00 το απόγευμα και έληξε πριν από λίγο, με αντικείμενο τον σχεδιασμό νέων μέτρων καταστολής και την αύξηση της αστυνόμευσης, καθώς ανησυχούν ότι μπορούν να υπάρξουν εξεγέρσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες, ανάλογα με την περιοχή και την οργάνωση των εξεγερμένων κατά του νέου lockdown.
Μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι η «φωτεινή» ή «σκοτεινή», όπως το πάρει ο καθένας, εξαίρεση της Ευρώπης καθώς είναι το μοναδικό κράτος που δεν έχουν υπάρξει μικρότερες ή μεγαλύτερες λαϊκές εξεγέρσεις κατά των μέτρων καταστολής και περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών με την επίκληση της ανάγκης «περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού».
Είναι γεγονός ότι η χώρα όταν την κτύπησε η πανδημία, βρισκόταν σε φάση ανάρρωσης από τα δέκα χρόνια των Μνημονίων, ενώ μετά το 2015 και την ήττα που υπέστη το λαϊκό κίνημα όταν το δημοψήφισμα με 62% να ψηφίζει πρακτικά υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη ή και από την ΕΕ ανατράπηκε και υπεγράφη νέο Μνημόνιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε κανενός είδους έντονη διαμαρτυρία των πολιτών.
Είναι σαν να είναι ακόμα «ζαλισμένοι» οι Έλληνες από την «σφαλιάρα» του 2015, ενώ είναι γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στα οποία κυριαρχούν τα έξι μεγάλα κανάλια και τα τρία κυβερνητικά ελέγχουν ασφυκτικά την ενημέρωση σε επίπεδο που συγκρίνεται μόνο με τις περιόδους 1967-1974 και 1981-1989, ανεξάρτητα από την ποιότητα και το είδος της διακυβέρνησης της χώρας.
Αλλά πλέον η κυβέρνηση λαμβάνει «σήματα» ότι πλησιάζει στο σημείο «τήξης» η ανοχή των πολιτών και αυτό καταγράφεται κυρίως στα social media, όπου οι μέχρι χθες υπάκουοι πολίτες έχουν «εξεγερθεί».
Με φόντο την σφοδρή πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, ο έλεγχος των μαζών αποκτά κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση που είδε σε μία περίπτωση που «ξέφυγε» η κατάσταση, όπως συνέβη στην Ικαρία, να το πληρώνουν ακριβά σε επικοινωνιακό επίπεδο
Στην Μακεδονία, δύσκολα θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία οι κυβερνητικοί λόγω Σκοπιανού και παράνομης μετανάστευσης.
Μην ξεχνάμε τις εξεγέρσεις σε Λέσβο και Χίο πέρσι τέτοια εποχή που τα νησιά ουσιαστικά κήρυξαν «αυτονομία» από την Αθήνα και η «επαναφορά» στον κυβερνητικό έλεγχο έγινε μόνο μετά τα γεγονότα στον Έβρο, που κατά κάποιο τρόπο έβγαλε από το αδιέξοδο την κυβέρνηση.
Ο Έβρος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λαϊκές περιοχές της Αθήνας και η Μακεδονία είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα η ΝΔ αυτή την στιγμή.
Ποιος θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία τέτοια εξέγερση; Καλώς ή κακώς οι δυνάμεις της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς είναι οι μοναδικές «ανέπαφες» από την «εκκαθάριση» των αντιδρώντων των πρώτων ετών των Μνημονίων καθώς οι «σκληροπυρηνικές» δυνάμεις της εθνικιστικής δεξιάς, διαλύθηκαν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την γενικότερη στοχοποίηση της «σκληρής» δεξιάς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις