Ένας στους 56 αστυνομικός και ειδικός φρουρός θα βρίσκεται σε πέντε ΑΕΙ – Η ΑΣΟΕΕ θα έχει περισσότερους από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας;

Από σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι: Θα βγούμε από το τρίτο lockdown με χίλιους αστυνομικούς παραπάνω, οι οποίοι θα φυλάσσουν πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα!

Είναι δε τόσο επείγον το θέμα που οι χίλιοι που θα εκπαιδευτούν προκειμένου να πιάσουν άμεσα καθήκοντα μόλις ένα μήνα, όταν οι κανονικοί αστυνομικοί θέλουν εκπαίδευση δυο και τρία χρόνια! Τα δε τριάντα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την πρόσληψή τους βρέθηκαν στο άψε σβήσε από τον κρατικό προϋπολογισμό! Κάντε τις συγκρίσεις: Ένα χρόνο μετά την πανδημία, οδηγοί στα αστικά μέσα συγκοινωνίας δεν έχουν ακόμα προσληφθεί, ενώ όσον αφορά στην αγορά νέων λεωφορείων και τρόλεϊ ούτε κουβέντα, τη βγάζουμε με συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ που κοστίζουν ως ενοίκιο παραπάνω από την αγορά νέων οχημάτων!

Προσέξτε ακόμα ορισμένες «λεπτομέρειες»: Η συνολική δύναμη της ΕΛΑΣ –το ξαναγράψαμε- ανέρχεται σε 55.000 περίπου άνδρες. Με τους 1.000 που θα προσληφθούν, το σύνολο ανέρχεται σε 56.000 άνδρες. Ο ένας στους 56 αστυνομικούς που θα υπάρχουν δηλαδή στη χώρα, θα βρίσκεται σε πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα! Υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος στη χώρα που να πιστεύει ότι στα πανεπιστήμια οι κακουργηματικές πράξεις είναι περισσότερες από ότι σε συγκεκριμένες άλλες περιοχές της χώρας; Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η πρώην ΑΣΟΕΕ, για παράδειγμα, αν κατανεμηθούν ισότιμα οι χίλιοι αστυνομικοί στα πέντε πανεπιστήμια για τα οποία προορίζονται θα έχει περισσότερους ίσως αστυνομικούς και από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας! Θα μπορούσε, επίσης, για παράδειγμα, να μας πει κάποιος υπεύθυνος πόσους αστυνομικούς διαθέτει το Μενίδι ή ο Ασπρόπυργος και αν υπάρχουν νομοί που θα έχουν λιγότερους αστυνομικούς στη δύναμη που θα υπάρχει σε αυτούς από ότι σε ένα Πανεπιστήμιο;

Προσέξτε κάτι ακόμα: Εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι ακόμα οι πρυτάνεις, σύγκλητοι, αλλά και οι …αστυνομικοί, οι οποίοι εκτιμούν –και ίσως να έχουν δίκιο- ότι η κυβέρνηση τους θέλει στα πανεπιστήμια γιατί σκοπεύει να λάβει διάφορα μέτρα που θα ξεσηκώσουν φασαρίες-όπως πχ την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων! Είχε δε προηγηθεί και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με έναν από τους πρώτους νόμους της νέας κυβέρνησης, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί προεκλογικά, συνεπώς για να εισέλθει η ΕΛΑΣ στα Πανεπιστήμια σε περίπτωση κακουργηματικών ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, δεν χρειαζόταν καν η πρόσκληση από τον Πρύτανη.

Όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν μεταρρύθμιση-και πολύ περισσότερο προοδευτική μεταρρύθμιση. Αποτελούν μάλλον μια ιδεοληψία στελεχών της «σκληρής δεξιάς», που η κυβέρνηση θα την βρει μπροστά της.

ΥΓ1: Η αριστερά -με εξαίρεση το ΚΚΕ- επιτρέποντας πολλές υπερβολές στον πανεπιστημιακό χώρο, έστρωσε το έδαφος για τις σημερινές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ΑΕΙ.

ΥΓ2: Τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν βγάζουν κακοποιούς. Βγάζουν εκπληκτικούς επιστήμονες, περιζήτητους στο εξωτερικό, αν κρίνουμε πόσα παιδιά μας είναι περιζήτητα και βρίσκονται σε ξένες χώρες, γιατί η «μητέρα πατρίδα» κατάφερε να τα διώξει!!!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις