Για χρήση υπερβολικής βίας καταγγέλλουν διαδηλωτές της πορείας για τον Κουφοντίνα στην Αθήνα, από την πλευρά των αστυνομικών.
 

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και οι διαδηλωτές κατέβηκαν την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια. Εκεί, στα σκαλοπάτια που οδηγούν στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, την ώρα που οι διαδηλωτές φαίνεται πως αποχωρούσαν, απαθανατίστηκαν τα λεπτά της έντασης.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκσφενδόνισαν προς τους αστυνομικούς αντικείμενα, με τους ένστολους να απαντούν χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους, αλλά και χημικά.

Φωτογραφία: Intime

Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με τις καταγγελίες – έσπρωξαν κόσμο στα σκαλοπάτια, ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση του χημικού, μέσα στον σταθμό σε εσωτερικό χώρο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, προκλήθηκε και επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Αστυνομικός των ΜΑΤ, μάλιστα, έκανε χρήση χημικού προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτορεπόρτερ, αναφέρει το huffingtonpost.gr.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης (VIDEO) αναφέρει ότι “στον απόηχο της πορείας, αφού είχε λήξει η διαμαρτυρία, άνδρες των ΥΑΤ σταμάτησαν δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, τους έκοψαν τον δρόμο στην Πανεπιστημίου και, παρόλο που εκείνοι επέδειξαν την ιδιότητά τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών εναντίων τους, ρίχνοντας δακρυγόνα με τη φυσούνα, ενώ τριγύρω δεν υπήρχαν διαδηλωτές”.

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις