Λίγα λεπτά πριν από τις 20:30, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, κατέφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων. Ακολούθησαν οι αφίξεις και των υπόλοιπων προσκεκλημένων.

Το δείπνο θα έχει “άρωμα” Ελλάδας, καθώς το ψάρι θα έχει την τιμητική του. Το μενού έχει αναλάβει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Στη συνέχεια θα σερβιριστεί η σούπα, που θα είναι κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια, με σέλινο, μυρώνια καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας. Ακολουθεί το δεύτερο πιάτο: κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια θα σερβιριστεί φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης. Σε ό,τι αφορά στο επιδόρπιο λέγεται ότι θα είναι λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης. Τα κρασιά θα είναι λευκά, ενώ το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

enikos.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις