Τις τελευταίες ημέρες, λόγω εορτών, η τουρκική πλευρά είχε περιορίσει τις επιθετικές κινήσεις της, αλλά τώρα, με το τέλος του Πάσχα, ξανάρχισε το ίδιο γαϊτανάκι

Σαράντα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ), εκ των οποίων δύο υπερπήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά, σημειώθηκαν σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω εορτών, η τουρκική πλευρά είχε περιορίσει τις επιθετικές κινήσεις της, αλλά τώρα, με το τέλος του Πάσχα, ξανάρχισε το ίδιο γαϊτανάκι.

Κι’ αυτό, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας «περιοδεύει» στη Θράκη, εκτοξεύοντας «κατηγορίες» σε βάρος της ελληνικής πλευράς για καταπάτηση των δικαιωμάτων της «τουρκικής» (και όχι μουσουλμανικής, ως ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης) μειονότητας.

Οι 32 από τις παραβιάσεις του ΕΕΧ κατεγράφησαν από δύο αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης (ανθυποβρυχιακού πολέμου), ATR-72, τα οποία έχει σχετικά πρόσφατα παραλάβει η Τουρκία με ιταλικό και γαλλικό εξοπλισμό. Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πετούν στη μέση του Αιγίου, «κόβοντας» στα δύο το Πέλαγος. Ακριβώς, δηλαδή, στη γραμμή που η Τουρκία, κατά παράβαση κάθε συμφωνίας (Μαδρίτη) με την ελληνική πλευρά, μονομερώς και αυθαίρετα έχει επεκτείνει τα όρια της περιοχής έρευνας – διάσωσης.

Αλλες οκτώ παραβιάσεις σημειώθηκαν από τρείς σχηματισμούς, από δύο F-16 ο καθένας. Από αυτά , τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Προέβησαν επίσης σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ έγιναν και τρείς εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις