Κάλεσε «τη Δύση να σταματήσει τον ρατσισμό εναντίον των εθνικών μειονοτήτων. Πρέπει να κάνουμε κάτι να σταματήσει η ισλαμοβοφία τώρα»

Σε ρόλο ηγέτη της «διεθνούς του Ισλάμ» εναντίον των «αποικιοκρατών», «ισλαμοφοβικών» και με «φασιστική ρητορική» της Δύσης, εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο για την Ισλαμοφοβία.

Να σημειωθεί πως, ενώ το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεών της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος είχε ρίξει τους τόνους, τώρα, με απανωτές δηλώσεις του, επανέρχεται δριμύτερος.

Ο Τ. Ερντογάν έκανε λόγο για «στρατηγική δαιμονοποίησης των Mουσουλμάνων», η οποία, όπως είπε, «ξεκίνησε από την αμερικανική κυβέρνηση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου», γεγονός που «πυροδότησε την ισλαμοφοβία, η οποία ενυπήρχε ήδη σε πολλές κοινωνίες».

Ο ίδιος, επίσης, κατηγόρησε «ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, με επικεφαλής τη Γαλλία, που καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για να διαμορφώσουν το Ισλάμ σύμφωνα με τα δικά τους ήθη».

Τόνισε ακόμα ότι «η Δύση εντείνει το μίσος της εναντίον της Ανατολής», και κάλεσε «τη Δύση να σταματήσει τον ρατσισμό εναντίον των εθνικών μειονοτήτων. Πρέπει να κάνουμε κάτι να σταματήσει η ισλαμοβοφία τώρα», είπε.

Αναλυτικότερα, ο Τ.Ερντογάν:

– Κατηγόρησε τη Δύση ότι, «μετά τη βιομηχανική επανάσταση, πέτυχε την ασφάλεια και την ευημερία της πάνω στο αίμα, τον ιδρώτα και τους φυσικούς πόρους εκείνων που υποδούλωσαν».

– Σημείωσε ότι σήμερα οι Δυτικές χώρες, «αντιμέτωπες με απειλές κατά της δημοκρατίας και τη φθίνουσα πορεία του πληθυσμού τους, προσπαθούν να αποφύγουν τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τις μεταβαλλόμενες παγκόσμιες ισορροπίες δυνάμεων, αποσπώντας την προσοχή της κοινής γνώμης τους με φασιστική ρητορική».

– Ανέφερε ότι «ορισμένα ρατσιστικά ρεύματα, τα οποία μέχρι πρότινος αναγνωρίζονταν ως περιθωριακά, βρέθηκαν τώρα στο επίκεντρο της πολιτικής».

– Τόνισε ότι «οι Δυτικοί, οι οποίοι επί μακρόν είχαν καθιερωθεί σε μια διακεκριμένη θέση στον κόσμο ως προπύργιο της θρησκευτικής ελευθερίας, πλέον έχουν εισέλθει σε έναν αγώνα για την απαγόρευση όλων των ειδών συμβόλων που ανήκουν στους Μουσουλμάνους».

– Παρατήρησε ότι γίνονται «επιθέσεις κατά του ιερού βιβλίου μας, του Κορανίου, του Προφήτη μας, των συμβόλων που εκφράζουν τις θρησκευτικές προτιμήσεις, και ειδικά της ενδυμασίας των Μουσουλμάνων γυναικών και ανδρών».

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «οι ρατσιστικές και αντι-ισλαμικές επιθέσεις στη Δύση έχουν αυξηθεί κατά 250% τα τελευταία πέντε έτη και το ποσοστό εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις αυξήθηκε κατά 700%. Τα τελευταία 5 έτη, περισσότερα από 15 χιλιάδες περιστατικά ισλαμοφοβίας έχουν αναφερθεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ. Το ποσοστό αυτών των επιθέσεων, που έχουν ως στόχο τους κατοίκους μας στην Ευρώπη, έχει αυξηθεί κατά 54% σε σύγκριση με πέρυσι».

– Υποστήριξε ότι «ιδίως τα πολιτικά κόμματα και οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια όλων των πολιτών, έχουν εισέλθει σε έναν αγώνα εχθρότητας κατά του Ισλάμ. Ολα αυτά -είπε- έχουν οδηγήσει στην ένταση του φαινομένου μιας αβάσιμης προκατάληψης έναντι του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων στις Δυτικές χώρες»

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις