Ουρές δεκάδων μέτρων για την επιβίβαση στο πλοίο και κίνηση μέσα και έξω από το λιμάνι. Ποια πιστοποιητικά χρειάζεστε για το ταξίδι.

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους επιβάτες ωστόσο να σχηματίζουν ουρές δεκάδων μέτρων για την επιβίβασή τους, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Με το πλοίο που αναχώρησε το πρωί και από το οποίο είναι τα πλάνα του παρακάτω βίντεο ταξιδεύουν 2.000 άτομα.

Τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή rapid test, ή μοριακό τεστ χρειάζεται για το ταξίδι με πλοίο. Οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών θα πρέπει να κάνουν PCR, Self ή Rapid test ενώ τα παιδιά κάτω των 12 δεν υπάρχει υποχρέωση τεστ.

Οι μετακινήσεις από νησί σε νησί σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, απαιτείται τεστ αυτοδιάγνωσης (self test)

Παρότι είναι υποχρεωτική πλέον η διενέργεια τεστ κορονοϊού για τη μετάβαση προς οποιοδήποτε νησί (εξαιρούνται Εύβοια, Σαλαμίνα, Λευκάδα), δεν ισχύει το ίδιο για την επιστροφή από αυτά. Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις