Αν δεν ανατραπεί η σημερινή τάση με τους εμβολιασμούς, τότε ξεχνάμε τον σχεδιασμό για χτίσιμο ενός στοιχειώδους, έστω, τείχους ανοσίας μέχρι το φθινόπωρο.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας, το οποίο έρχεται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από εκείνους που είχαν υπολογίσει κυβέρνηση και ειδικοί, «σαρώνει» ήδη τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς, ενώ δημιουργεί νέο κύκλο οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας.

Ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά και τις προθέσεις των πολιτών, όπως καταγράφηκαν στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 40%, όχι μόνο δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά δεν προτίθεται και να το πράξει.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν ανατραπεί η σημερινή τάση, τότε ανατρέπεται πλήρως ο σχεδιασμός για χτίσιμο ενός στοιχειώδους, έστω, τείχους ανοσίας μέχρι το φθινόπωρο.

Το κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστεί ότι με την ουσιαστική συμβολή της αυτοδιοίκησης αλλά και της Εκκλησίας, θα μπορέσει να βελτιωθεί η σημερινή, δυσοίωνη εικόνα, καθώς, ιδιαίτερα οι ιερείς, έχουν σημαντικό βαθμό επιρροής στις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, χωριό, στο οποίο το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων κινείται στο 5%, γιατί ο τοπικός ιερέας είναι αρνητής.

Aυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η κυβέρνηση ανησυχεί για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ ιερέων και πιστών, καθώς εντός των τειχών της Εκκλησίας υπάρχει ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο μεταδίδεται στο ποίμνιο.

Για τον λόγο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, οι κ. Κικίλιας και Τσιόδρας θα θέσουν υπόψη της Ιεράς Συνόδου τόσο το ζήτημα των αρνητών ιερών, όσο και το θέμα των εμβολιασμών τους. Επιπρόσθετα, εν όψει του επερχόμενου εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, θα ζητήσουν τη συνδρομή της Εκκλησίας για να τηρηθούν μέτρα εντός των ναών.

Η κυβέρνηση εξετάζει ήδη το σενάριο του διαχωρισμού των πιστών εντός των ναών σε εμβολιασμένους, κάτι που όμως θα πρέπει να δώσουν μάχη για να υιοθετήσει η Εκκλησία. Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Τσιόδρας θα κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τον Αύγουστο, επιδημιολογικά, θα είναι δύσκολη η κατάσταση και θα χρειάζεται να ληφθούν μέτρα στον εορτασμό της, όπως π.χ. συνέβη στα Θεοφάνια. Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν προβλέψεις επιστημόνων ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί γύρω στις 15 Αυγούστου.

Είναι κοινό μυστικό στο κυβερνητικό παρασκήνιο ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να εμβολιαστούν όλοι οι ιερείς, οι οποίοι είναι περίπου 10.000. Το εγχείρημα, ωστόσο, συγκεντρώνει εξαιρετικές δυσκολίες και προς ώρας δεν αναμένεται να τεθεί επισήμως στο τραπέζι.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις