⚡️ Ψυχρός πόλεμος 2 ⚡️ Στην περίοδο της ΕΣΣΔ υπήρχε ο ανεπίσημος όρος «νεβοζβρασιένετς», δηλαδή εκείνος που δεν επέστρεψε. Λόγος γινόταν για αθλητές, επιστήμονες και απλούς πολίτες της ΕΣΣΔ που πήγαιναν στο εξωτερικό δεν επέστρεφαν ποτέ, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο έγινε στο Τόκιο, όπου η 24χρονη Λευκορωσίδα αθλήτρια του στίβου Κριστίνα Τιμανόβσκαγια [φωτο] ζητάει πολιτικό άσυλο στην Ε.Ε. προκειμένου να μην επιστρέψει στη χώρα της. Χθες, μετά από αψιμαχία που είχε η Τιμανόβσκαγια με τους επικεφαλείς της ομάδας της, εκείνοι επιχείρησαν να την επιβιβάσουν με τη βία στο αεροπλάνο προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα της. Η 24χρονη αθλήτρια κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής αστυνομίας. Φαίνεται λοιπόν ότι το σιδηρούν παραπέτασμα επέστρεψε και ο Δεύτερος ψυχρός πόλεμος, για τον οποίον σας γράφω συχνά, είναι ήδη εδώ.
⚡️ Εκβιασμός αερίου ⚡️ Ο ρωσικός κολοσσός «Γκαζπρόμ» από τις 31 Ιουλίου μείωσε την εισροή φυσικού αερίου στις μεγαλύτερες αποθηκευτικές δεξαμενές στη Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία. Τις ίδιες ημέρες, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, οι Ρώσοι μείωσαν και τη μεταφορά του αερίου μέσω του αγωγού Yamal–Europe. Σ’ αυτό το σημείο να σας θυμίσω ότι λόγω του ιδιαίτερα ψυχρού περασμένου χειμώνα, το αποθηκευμένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη έχει σχεδόν στερέψει. Αναλυτές εκτιμούν ότι στόχος των Ρώσων δεν είναι τόσο η αύξηση της τιμής στο φυσικό αέριο αλλά ο εκβιασμός προκειμένου να ολοκληρωθεί και ξεκινήσει τη λειτουργία του ο North Stream 2.
⚡️ Φάκελοι αντιρρησιών ⚡️ Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας φτιάχνει φακέλους για δημόσια πρόσωπα με τη μέθοδο της παράνομης παρακολούθησης, κατήγγειλε χθες ο διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού Mtavari Νίκα Γβαραμία. Σύμφωνα με τον Γβαραμία, η εντολή για την συγκέντρωση του υλικού ήρθε από τον ρώσο-γεωργιανό ολιγάρχη και πολιτικό Μπιντζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος είναι ο κύριος προωθητής των ρωσικών συμφερόντων στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γβαραμία, τα στοιχεία που συγκεντρώνονται είναι προσωπικού χαρακτήρα και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, ιερείς κ.ά. Θεωρώ ότι η Γεωργία θα δώσει ειδήσεις το επόμενο διάστημα καθώς η κατάσταση πολιτικά και κοινωνικά είναι αρκετά τεταμένη.
⚡️ Πρόεδρος (ξανά) ο Πασινιάν ⚡️ Ξεκίνησε τη λειτουργία του σήμερα το νέο κοινοβούλιο της Αρμενίας, στο οποίο συμμετέχουν 107 βουλευτές από τρία κόμματα. Το κόμμα του Νικόλ Πασινιάν «Κοινωνικό Συμβόλαιο» εκπροσωπείται από 71 βουλευτές ενώ ο ίδιος ορίστηκε σήμερα πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα συνεχίζονται σποραδικές αψιμαχίες στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.
⚡️ Η τεράστια ξηρασία και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που πλήττουν την κεντρική Ασία, επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση στην περιοχή. Υπενθυμίζω ότι ο πόλεμος που έγινε μεταξύ Τατζικιστάν – Κιργιζίας πριν από λίγους μήνες, ξεκίνησε από αντιδικία για μια πηγή νερού.
⚡️ Σκληρές μάχες στα νότια και δυτικά του Αφγανιστάν ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν.
⚡️ Δύο φορές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου οι ρωσικές/υβριδικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά του Ουκρανικού στρατού με όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, παραβιάζοντας την εκεχειρία. Οι ρωσικές/υβριδικές δυνάμεις που υπάγονται στις τρομοκρατικές οργανώσεις «λαϊκή δημοκρατία του ντόνετσκ» και «λαϊκή δημοκρατία του λουγκανσκ» καθώς και σε μονάδες του ρωσικού στρατού, έχουν καταλάβει παράνομα από το 2014 τμήμα της περιφέρειας Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία, δολοφονώντας περισσότερα από 13.000 άτομα.

 

 

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις