Ευρωκοινοβούλιο: Η νομοθεσία για την προστασία των ζώων

110

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορισμένα από τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στον κόσμο για την καλύτερη προστασία των ζώων, έχοντας τοποθετηθεί ως παγκόσμιος ηγέτης και διαθέτοντας ορισμένα από τα καλύτερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στον κόσμο.

Οι κανόνες της ΕΕ έχουν επίσης συμβάλλει θετικά στη βελτίωση της ποιότητας της νομοθεσίας τρίτων χωρών. Αφορούν κυρίως τα ζώα εκτροφής αλλά και τα άγρια ζώα, τα ζώα εργαστηρίου και συντροφιάς.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και τα κράτη μέλη πρέπει να λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους τις απαιτήσεις καλής διαβίωσης των ζώων ως ευαίσθητων όντων.

Σύμφωνα με ειδικό Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2021 σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην προστασία των ζώων, το 82% των πολιτών υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερης προστασίας των εκτρεφόμενων ζώων.

Οι πρώτοι κανόνες προστασίας των ζώων εκτροφής ανάγονται στη δεκαετία του ’70. Η οδηγία του 1998 σχετικά με την προστασία των ζώων στα εκτροφεία θέσπισε γενικά πρότυπα για την προστασία όλων των ζώων που εκτρέφονται ή κατέχονται για την παραγωγή τροφίμων.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like