Συνεχίζεται ο διασυρμός της Ελλάδας από τις επιλογές Μητσοτάκη και την υπουργοποίηση στελεχών του,  με αντησημιτικές απόψεις.

Kυριάκος Μητσοτάκης: “Εκλογές στο τέλος της 4ετίας!” | The Socialist

 

Μετά την έκφραση συγνώμης από το Μάκη Βορίδη,  οι Ισραηλινοί σήμερα ζητούν το ίδιο και από το νέο υπουργό Θάνο Πλεύρη, με ανακοίνωση: “ζητούμε την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για όσα  έχει πει στο παρελθόν και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού”.

Πλεύρης στον Realfm 97,8: Πρώτη φορά στα χρονικά κρίνονται ύποπτες οι ερωτήσεις και όχι οι απαντήσεις

Οι συνεχείς εκδόσεις ανακοινώσεων κατά υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη διασύρουν τη χώρα μας,  τη στιγμή που η συγκεκριμένη κυβέρνηση αποζητά συνεργασία με το Ισραήλ και προωθεί στην Ελληνική κοινή γνώμη, μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ την υποστήριξη και αγαστή συνεργασία μαζί του.

 

Από το 2012 το Κεντρικό ισραηλινό Συμβούλιο είχε εκφράσει με ανακοίνωσή του,  την ανησυχία του για την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.

Γεωργιάδης, Βορίδης προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία - ΤΑ ΝΕΑ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της “Νέας Δημοκρατίας”, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας, και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012 

 

Βέβαια τότε δεν είχαν αναφερθεί στον Θάνο Πλεύρη, αφού προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία λίγο αργότερα.

Το 2019 με την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γ.Γ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Βίκτωρ Ελιέζερ, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, κάλεσε τον υπουργό να αποκηρύξει δημοσίως το αντισημιτικό παρελθόν του.

Παράλληλα η η Jerusalem Post, σε άρθρο της ανέφερε πως “το Ισραήλ δεν θα δεχθεί καμία συνεργασία με τον υπουργό λόγω του αντισημιτικού του παρελθόντος”.

 

Η αντίδραση αυτή των Ισραηλινών εξανάγκασε τον Μάκη Βορίδη να προβεί στην πιο κάτω «δήλωση μετανοίας».

“Ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με κάλεσε δημόσια να αποκηρύξω το αντισημιτικό παρελθόν μου. Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες.

Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική.

 

Επιπροσθέτως να γνωστοποιήσω στον κ. Ελιέζερ τα ακόλουθα, ελπίζοντας ότι θα κατευναστούν οι ανησυχίες που εξέφρασε:

  1. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίξει την καταδίκη του αντισημιτισμού. Οι Ισραηλινοί συνάδελφοί μου γνωρίζουν.
  2. Έχω μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος (βλ. και σχετ. επιστολή μου στο ΚΙΣ από 7-6-2013)
  3. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ (βλ. Άρθρο μου στην Καθημερινή 5-3-2018).
  4. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ (βλ. The press project «Κανόνες εμπλοκής απέναντι στην Τουρκία και στροφή στο Ισραήλ ζητά ο Βορίδης»).
  5. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα (bankingnews.gr μετά από δηλώσεις μου στο ραδιόφωνο News 24/7, 2-4-2018).

Μετά ταύτα, ελπίζω οι όποιες ανησυχίες να έχουν διασκεδαστεί“.

 

Και έτσι ο Μάκης Βορίδης παρέμεινε υπουργός, αφού η “δήλωση μετανοίας” του ικανοποίησε το δίκαιο αίτημα των Ισραηλινών.

 

Το 2014 το Κεντρικό ισραηλινό Συμβούλιο είχε εκφράσει με ανακοίνωσή του,  την ανησυχία του για δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με την από 16/4/2014 επιστολή τους προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασαν την έκπληξη και θλίψη τους για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του «Αθήνα Μπορείς» του κ. Θάνου Πλεύρη ως υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης προέβη μέσω twitter σε δηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα, την Κυριακή 27/4, την ημέρα που στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τελούσαν το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο για τα 6.000.000 Εβραίους θύματα των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa για να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει όσα επαίσχυντα  αναφέρονται σε βάρος των Εβραίων στο βιβλίο «Εβραίοι όλη η αλήθεια», μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, και τον οποίο υπερασπίσθηκε ο κ. Θάνος Πλεύρης, όντας τότε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ.
Η δικαιολογία ότι στη δίκη του πατέρα του ενήργησε απλά ως δικηγόρος και υπερασπιστής του, δεν θα τον εμπόδιζε λογικά, σε κατάλληλο χρόνο και αφού είχε εκπληρώσει το καθήκον του ως συνήγορος, να δηλώσει ότι δεν υιοθετεί τις ιδέες του και το επαίσχυντο περιεχόμενο του βιβλίου του.

Όσον αφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, αναρωτιόμαστε γιατί δεν προέβη σε αυτή τη δήλωση αμέσως μετά το τέλος της δίκης του Κ. Πλεύρη, ενός εκ των πιο φανατικών αρνητών του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. 

Η θέση μας είναι απολύτως γνωστή και έχει διατυπωθεί επανειλημμένως. Η στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα, στο φασισμό και το Ναζισμό, τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία απαιτεί καθαρή απόφαση συνείδησης και δεν προσφέρεται για σκοπιμότητες αποκόμισης πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους.

Με την έννοια αυτή, εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ως μη ενδεδειγμένη επιλογή.

Η δε συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο ομοθρήσκου μας αφορά απολύτως προσωπική απόφαση του ιδίου που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επίσημους φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Αθήνα, 30 Απριλίου 2014

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

 

¨Όλα τα πιο πάνω δεν στάθηκαν ικανά να συνετίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος θεώρησε, προφανώς, πως μπορεί να παίζει με το Ισραήλ, και από εχθές υπουργοποίησε τον Θάνο Πλεύρη γνωστό για τις αντισημιτικές του απόψεις και συστρατιώτη των υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη,  Βορίδη & Γεωργιάδη.

Βορίδης-Γεωργιάδης προσχωρούν στην ΝΔ.Ακολουθεί και ο Πλεύρης; | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Σήμερα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2021

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 

Ξεκάθαρα λοιπόν οι Ισραηλινοί δικαίως ζητούν ΚΑΙ από τον, υπουργό πλέον, Θάνο Πλεύρη “την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού”, όπως ακριβώς ζήτησαν και από τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Σε αναμονή της δήλωσης μετανοίας και του Θάνου Πλεύρη.

Διαφορετικά υπάρχει ανησυχία για τη διατήρηση της θέσης του.

Οψόμεθα.

Σ.Π

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις