Τα ρεπό της «Χρυσής Αυγής» κάνουν ακροδεξιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός δεν τους διαγράφει, φοβούμενος την ακροδεξιά και την πιθανότητα να του κάνουν …κόμμα!

«Άκρα του τάφου σιωπή» έπεσε σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, μετά την κατάπτυστη ενέργεια του «γαλάζιου» βουλευτή να αναρτήσει κατάλογο με ονόματα νηπίων και της δασκάλας τους, προκειμένου προφανώς να καταδείξει ότι η …Ελλάς κινδυνεύει με αλλοίωση πληθυσμού από το προσφυγικό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι απλώς δεν διαγράφει τον βουλευτή του, αλλά και επιβάλλει σιγή ασυρμάτου στη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της για το θέμα!

Γιατί όμως; Πού είναι οι αρχές της «φιλελεύθερης» Νέας Δημοκρατίας, όταν ένας βουλευτής της (και δεν είναι μόνο ο Μπογδάνος, διαβάστε το σημερινό άρθρο στους OPINIONS του iEidiseis της συναδέλφου Χρύσας Ταβουλάρη) δείχνει να κάνει τα ρεπό της «Χρυσής Αυγής», σε μια περίοδο μάλιστα που συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένας χρόνος από την καταδίκη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου και της παρέας του;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αριθμητικά ανάγκη τον Κώστα Μπογδάνο, καθώς διαθέτει ισχυρότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 εδρών. Τι είναι αυτό που τον αναγκάζει να ανέχεται τέτοιες πρακτικές στο κόμμα του, γεγονός μάλιστα που επιτρέπει στην αντιπολίτευση να τον ταυτίζει με την ακροδεξιά;

Πρώτον, γιατί γνωρίζει πως στα άκρα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει «ορφανό» ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, που στις περασμένες εκλογές ψήφισε τον ίδιο, είτε «για να φύγει ο Τσίπρας», είτε γιατί συμπορεύτηκαν μαζί στη Συμφωνία των Πρεσπών! Οι ακροδεξιοί βουλευτές του αποτελούν ανάχωμα στο να φύγουν οι ψηφοφόροι αυτοί από τη Νέα Δημοκρατία και αυτό αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ότι δεν βλέπει τα ολισθήματά τους!

Δεύτερον, δεν διαγράφει βουλευτές όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γιατί φοβάται ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στην ίδρυση ενός ακροδεξιού κόμματος, που θα κόψει ένα πολύ υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία! Και η αλήθεια είναι πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ίδρυση ενός τέτοιου κόμματος, εάν διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή, αντιδρά με τελείως διαφορετικό από ότι ο Κώστας Καραμανλής, όταν ως πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να θέσει εκτός κόμματος τον Γιώργο Καρατζαφέρη, έστω και με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τον τότε εκπρόσωπο Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Όπως όμως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκης: Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά»!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις