ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, καλεί την Επιτροπή να πάρει θέση για τις απίστευτες διακρίσεις κατά των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Η ελληνική κυβέρνηση, επέτρεψε τον εορτασμό του “Eid Milan Un Nabi” στο κέντρο της Αθήνας, ενώ απαγόρευσε την Ελληνορθόδοξη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου. Αν και η πακιστανική γιορτή της “γέννησης του Μωάμεθ” δεν είχε γνωστοποιηθεί στην Ελλάδα, η πακιστανική τηλεόραση προανήγγειλε τον εορτασμό της στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας ότι η πακιστανική τηλεόραση κάλεσε στην εν λόγω συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και υπήρχε μαζική ανταπόκριση από τους Πακιστανούς που ζουν παράνομα στη χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύει την αυξανόμενη ισχύ ενός τρίτου, ισλαμικού κράτους εντός της Ελλάδας, προκαλώντας φόβο για τη συνέχεια.

Ακόμα κι αν δεν είχε δοθεί per-se άδεια για την εν λόγω συγκέντρωση, η μη παρεμπόδιση της διεξαγωγής της, δείχνει τη σιωπηλή συμφωνία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, που εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά, ασκώντας αρνητικές διακρίσεις κατά των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Σημειώνεται πως η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε, αν και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες προσβλέπουν στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου, που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη για περισσότερο από μιάμιση χιλιετία.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενος πλήρως την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, καλεί την Επιτροπή να ξεκαθαρίσει τη στάση της στα εξής ερωτήματα:
1) Οι δύο παράλληλες εξελίξεις αποτελούν παραβίαση του άρθρου 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, καθώς και παραβίαση των άρθρων 1 & 2 της Συνθήκης της ΕΕ;
2) Θεωρεί ότι αυτές οι διακρίσεις δε πρέπει να υφίστανται;
3) Αναγνωρίζει κίνδυνο στην αυξανόμενη επιρροή του Πακιστάν στην Ελλάδα;

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις