Εκτιμάται ότι 700.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της διαρροής, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο πρόεδρος Ίλιρ Μέτα
Στα δεδομένα που κυκλοφόρησαν ευρέως περιλαμβάνονται τα ονόματα των ατόμων, των εργοδοτών τους, ο μισθός τους και ο αριθμός του τηλεφώνου τους.
Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμάται ότι 700.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτής της διαρροής. Μεταξύ αυτών είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, διευθυντές επιχειρήσεων, δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού, καθώς και δημοσιογράφοι.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο πρόεδρος Ίλιρ Μέτα είναι επίσης μεταξύ εκείνων τα προσωπικά στοιχεία των οποίων άρχισαν να κυκλοφορούν από την Τετάρτη στο WhatsApp και σε άλλους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα» ανέφερε η εισαγγελία των Τιράνων.
Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν οι διακομιστές πολλών υπηρεσιών, όπως της εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο για «κυβερνοεπίθεση» και ότι η διαρροή οργανώθηκε εκ των έσω, από άτομα που είχαν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων. Δεσμεύτηκε επίσης ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί εξονυχιστικά. «Ο στόχος ήταν να προκληθεί σύγχυση και να πληγεί η σταθερότητα», είπε.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που διαρρέουν μαζικά προσωπικά δεδομένα στην Αλβανία. Τον Απρίλιο, πριν από τις βουλευτικές εκλογές, κυκλοφόρησαν σε μέσα ενημέρωσης τα στοιχεία περίπου ενός εκατομμυρίου πολιτών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί διώξεις για αυτήν την υπόθεση.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις