Είδατε πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά; Εκεί που ο Πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να απολαύσει ένα ανέμελο σαββατοκύριακο με μια-δυο δημοσκοπήσεις της χαράς και της ευτυχίας,ένας χιονιάς τα έφερε όλα τούμπα. Από το «με ένα Αρλεκιν (συγγνώμη,μια δημοσκόπηση εννοούσα) ξεχνιέμαι» στον Νοστράδαμο και τον Αρμαγεδώνα.

Από την «Ελπίδα» λοιπόν, δυο υπουργοί εξέρχονται χωρίς ελπίδα. Τον έναν τον έθαψε το χιόνι. Τον άλλο,τον παίρνει μαζί του ο Μένιος.

Ο Στυλιανίδης από «μεταγραφή αεροδρομίου» αποδείχτηκε «παλτό»,που λένε και οι φίλαθλοι στα γήπεδα. «Καλοκαίρι και πυρκαγιές με τον Στυλιανίδη υπουργό,δεν βγάζουμε» συμφωνούν ακόμη και τα ντουβάρια στο Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη αναζητείται ο διάδοχος, μόλις τελειώσει η «Ελπίδα».

Δυστυχώς το συνηθισμένο «blame-game» δεν είναι εύκολο, γιατί το «παλτό» δεν το έφερε κάποιος ατζέντης για να τον ρίξουν στο πύρ το εξώτερο. Την …ατομική ευθύνη της επιλογής του την φέρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αρα…

Βέβαια, όπως σε κάθε κύπριο υπάρχει και ο «κουμπάρος». Ο οποίος στην προκείμενη περίπτωση είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Αυτός τον προξένεψε στον Κ. Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος έψαχνε αλεξίπτωτο για ομαλή προσγείωση μετά το καλοκαιρινό φιάσκο Αποστολάκη. Γκαντέμης ο Σχοινάς, παλτό ο Κύπριος, αλλά όλο το έργο φέρει φαρδειά-πλατειά την υπογραφή Μητσοτάκη.

Ο δεύτερος αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης, ο Γεραπετρίτης βρίσκεται στο έλεος, όχι του χιονιά, αλλά του … Μένιου. Το Μαξίμου ζεί μέρες από «την αγωνία του τερματοφύλακα μπροστά στο πέναλτυ», καθώς ένας κορυφαίος υπουργός μοιάζει πολλαπλά εκτεθειμένος απέναντι σε ένα «Μίκυ Μάους» της trash-tv. Πως έμπλεξε έτσι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να γίνει ο «Βενιζέλος του Μητσοτάκη» και εξελίσσεται σε παρατράγουδο της Αννίτας Πάνιας

Πάντως η περίπτωση Γεραπετρίτη είναι πολύ πιο σοβαρή από τον Στυλιανίδη, γιατί ενώ ο δεύτερος μπορεί να είναι μια αποτυχημένη μεταγραφή, αλλά ο πρώτος ανήκει στον «φέροντα οργανισμό» του Μαξίμου. Ασε που αντίθετα με την «Ελπίδα», ο Μένιος δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Με όλα αυτά, εκεί που ο Πρωθυπουργός αναζητούσε ένα παράθυρο για εκλογές, τώρα ψάχνει πόρτα για ανασχηματισμό. Δύσκολη δουλειά.

Το μόνο εύκολο είναι ξανά το επικοινωνιακό τέχνασμα.Με το βιαστικό ανέβασμα του έργου με τίτλο «Για όλα φταίει η Αττική Οδός». Ενα έργο που μπορεί να θεωρηθεί αφελές, αλλά μόνο αθώο δεν είναι. Κάποιοι που γνωρίζουν μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επιχειρηματικών αλλά με πολιτικές διαστάσεις. Και εκτός της κυβέρνησης. Αλλά και εντός. Για όλα αυτά,προσεχώς…

Κρίτωνας Αργυρίου

ieidieis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις