Δριμεία κριτική κατά της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης «Giggle» ασκούν οι τρανσέξουαλ γυναίκες με το επιχείρημα ότι το λογισμικό που διαθέτει, αποκλείει την πρόσβασή τους. Το «Giggle» είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης μόνο για γυναίκες που δημιουργήθηκε από τη Σαλ Γκρόβερ στις αρχές του 2020. Το λογισμικό της εφαρμογής, όπως έχει κατηγορηθεί, κάνει διακρίσεις σε βάρος των διεμφυλικών γυναικών.
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις με την Αυστραλή διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Σαλ Γκόβερ, από το Κουίνσλαντ, να σπεύδει να διευκρινίσει ότι, η εφαρμογή αυτή απευθύνεται μόνο σε γυναίκες και όχι σε «άντρες που ισχυρίζονται ότι είναι γυναίκες».
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογή , οι τρανσέξουαλ γυναίκες έχουν επανασταστήσει με το επιχείρημα ότι σε βάρος τους γίνονται διακρίσεις με βάση το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου της Giggle.
Υποβάλλοντας αίτημα για να αποκτήσουν λογαριασμό στην εφαρμογή, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου τις απορρίπτει επειδή τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι αρκετά «θηλυκά», όπως ισχυρίζονται.
Σε δηλώσεις της στον ιστότοπο που ασχολείται με γυναικεία θέματα, «Femail», η Σαλ Γκρόβερ τόνισε :
«Γεγονός είναι ότι οι έγχρωμες γυναίκες είναι στο Giggle. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται από γυναίκες κάθε φυλής, θρησκείας και πολιτισμού. Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι χρήστες του Giggle είναι ότι είναι γυναίκες. Το έξυπνο λογισμικό της Giggle χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου αναλύοντας τη δομή των οστών των μελών, πράγμα που σημαίνει ότι, άτομα με ανδρικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να απορριφθούν από τη δημιουργία λογαριασμού στην εφαρμογή».
Το θέμα επανήλθε στο προσκήνο όταν το περιοδικό της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ «LGBTQ+ PinkNews» προσέγγισε την Αυστραλή επικεφαλής της εφαρμογής για να σχολιάσει ένα άρθρο σχετικά με τον αποκλεισμό των τρανσέξουαλ γυναικών. Ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, της ζήτησε να σχολιάσει αν οι τρανς γυναίκες «ενθαρρύνονται να εγγραφούν στην εφαρμογή Giggle» και εάν το ζήτημα της αναγνώρισης προσώπου θα «διορθωθεί».
pronews.gr