Παραθέτουμε ανάρτηση του Γιώργου Καλαϊτζίδη, μέλους της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας»: Δελτία ειδήσεων και ειδησιογραφικά site ανέφεραν χτές πως η ΕΛΑΣ γνώριζε για τα σημεία που θα πήγαινε ο Ρουβίκωνας.

Δεν υπάρχει τίποτε το περίεργο σε αυτή την είδηση.

Το έγγραφο που έφτασε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Εδώ και αρκετά χρόνια από την εποχή που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα στην ασφάλεια που προσπαθεί να προβλέψει με βάση την επικαιρότητα για το που θα γίνουν παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα.Μάλιστα υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα που ανέφεραν την συγκεκριμένη ομάδα έρευνας όταν δημιουργήθηκε.

Με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν μετά την κατάσταση που επικράτησε με την χιονόπτωση ευλόγως θεωρήθηκαν στόχοι η εταιρεία της Αττικής οδού και το υπουργείο πολιτικής προστασίας.

Στο υπουργείο πολιτικής προστασίας εκτιμώ πως θεώρησαν ότι η όποια παρέμβαση θα γίνει έως το απόγευμα για αυτό κιόλας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπήρχαν πέριξ του κτιρίου αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις.

Οι βραδυνές ώρες αποκλείστηκαν ως χρόνος παρέμβασης εξού κιόλας η απόσυρση των αυξημένων δυνάμεων πέριξ του υπουργείου όταν βράδιασε και η παραμονή στο σημείο μόνο των προβλεπόμενων δυνάμεων απλής καθημερινής φύλαξης.

Στην Αττική οδό το ίδιο σενάριο με τις απαραίτητες μετατροπές λόγω διαφορετικού σημείου, εκτός αστικού ιστού δηλαδή.

Υπήρχαν αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας πέριξ των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αττικής οδού ρόλο που είχαν αναλάβει οι τοπικές δυνάμεις αστυνόμευσης ως γνώστες των τοπικών δεδομένων.

Εκτιμώ επίσης πως η ώρα παρέμβασης στην Αττική οδό θεωρήθηκε ότι μπορεί να λάβει χώρα όλο το 24ωρο με απροσδιόριστο τον ακριβή τρόπο δράσης.

Σε αρκετές περιπτώσεις η αυξημένη φύλαξη κάποιων στόχων απο την αστυνομία εμποδισε τον Ρουβίκωνα στο να πραγματοποιήσει κάποια δράση ή την δράση που ήθελε.

Εκεί εντοπίζεται και η κριτική που γίνονταν μερικές φορές στο “γιατί ο Ρουβίκωνας δεν πήγε εκεί ενώ συνέβη αυτό” η γιατί “ο Ρουβίκωνας δεν έκανε κάτι πιο δυναμικό” μια κριτική που κατά κύριο λόγο γίνεται από άτομα με πλήρη έλλειψη εμπειρίας σε ζητήματα δράσεων δυναμικού ακτιβισμού και αστυνόμευσης στόχων.

Στα υπέρ των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε εμείς είναι η αχανής πόλη Αθήνα που αστυνομεύεται και επιτηρείται στο μέτρο του δυνατού, και η πληθώρα στόχων στις περισσότερες των περιπτώσεων που είναι εν δυνάμει σημεία παρέμβασης.

Στα υπέρ του “άλλου παίχτη” η μεγάλη αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια γενικά αλλά και στον δρόμο, άρα και η μεγαλύτερη επάρκεια δυνάμεων που μπορούν να τοποθετηθούν σε σταθερά σημεία αστυνομικού “ενδιαφέροντος”.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις