Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση του υποναυάρχου

Μου έκανε εντύπωση η παραίτηση του υποναυάρχου Στέλιου Κωστάλα από τη θέση του διευθυντή της νεοσύστατης Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και θέλησα να μάθω το παρασκήνιο.

Ρώτησα τον Δήμο Βερύκιο-και έμαθα και τις λεπτομέρειες:

Στην ψαροταβέρνα «Λαγουδέρα» του Περάματος με τις φημισμένες καραβιδομακαροναδες, το στέκι των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού πληροφορήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης για την παραίτηση του «βάτραχου» Στέλιου Κωστάλα.

Η πληροφορία έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Προεδρικό τραπέζι εν μέσω ψαροφαγίας από τον διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προέδρου, αντιναύαρχου εα Ευθύμιο Μικρό.

Η βαθύτερη αιτία της παραίτησης αγγίζει την ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τι έχεις Γιάννη, ότι είχα πάντα…»

Οι Διακλαδικές κόντρες ταλανίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις όλου του κόσμου από την γέννηση τους παρ´ ότι η «Διακλαδικότητα» είναι το μεγάλο ζητούμενο για την έκβαση της κάθε μάχης και το τελικό αποτέλεσμα του πολέμου.
Φυσικά και η ασθένεια αυτή δεν έχει αφήσει ανέπαφες και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όπου είναι συνεχή τα Διακλαδικά τζαρτζαρίσματα με τον εκάστοτε αρχηγό ΓΕΕΘΑ -αναλόγως από τον Κλάδο που προέρχεται- να επιζητεί να “καπελώσει” επιχειρησιακούς τομείς και να αφαιρέσει αρμοδιότητες που κατείχαν άλλοι Κλάδοι.

Το ίδιο συμβαίνει και την παρούσα περίοδο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς να επιζητεί να πάρει υπό την επιχειρησιακή ευθύνη του σε περίοδο Πολέμου και τις Ναυτικές επιχειρήσεις των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών από τις οποίες προέρχεται ο παραιτηθείς υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας που υπηρετούσε ως υποδιευθυντής της νεοσύστατης Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Ο Στέλιος Κωστάλας μάχιμο κομάντο με επαγγελματικές περγαμηνές στον Ειδικό Πόλεμο των υποβρυχίων καταστροφών, θεωρώντας ότι υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια του Ελληνικού Πολεμικού , πιστός στην συντεχνία του Ναυτικού και στο κλειστό κλαμπ των αποστράτων, αντέδρασε με παραίτηση.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις