Δρακόντεια είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη της υπό κατασκευή βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ κατά τη χθεσινή νύχτα. Από νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία εφ’αρμοσε έκτακτα μέτρα τάξης λόγω μιας συναυλίας που διοργανώνουν αντιεξουσιαστές μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή.

Εντός του ΑΠΘ υπήρχαν εγκαταστημένες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που φυλάσσουν τις δύο εισόδους του κτηρίου του Βιολογικού Τμήματος. Περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος υπήρχαν παραταγμένοι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Τάξης και της Ασφάλειας, δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ, ακόμη και αστυνομικοί της Τροχαίας.

Μεγάλος αριθμός διμοιριών των ΜΑΤ βρισκόταν σε ετοιμότητα στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου και θα επέμβει εάν κριθεί αναγκαίο. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσαγωγές ατόμων που κινούνταν πέριξ του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3 εβδομάδες και ενώ είχε ολοκληρωθεί η φάση της τοιχοποιίας για την δημιουργία της βιβλιοθήκης στο ισόγειο του Βιολογικού Τμήματος, άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα στον χώρο και ισοπέδωσαν τα πάντα.

thestival.gr

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις