Ρόδος: Δύο αδέλφια κατηγορούνται για διάπραξη δέκα κλοπών

23

Συνολικά δέκα κλοπές κατηγορούνται δύο αδέλφια ότι διέπραξαν σε διάφορα σπίτια, σε χωριά της Ρόδου από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ!

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 32χρονο οι οποίοι θα δικαστούν τον επόμενο μήνα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» τη «βαριά» ποινή των έξι ετών κάθειρξης που έχει επιβληθεί στον καθένα πρωτόδικα (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) το καλοκαίρι του 2017, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο Ρομά δια του δικηγόρου τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή είχαν ασκήσει έφεση και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση αποτελεί μία επιτυχία του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, και είχε εξιχνιαστεί στις 9 Νοεμβρίου 2016 το βράδυ με τη σύλληψη του 29χρονου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη, ενώ ο αδελφός του και ένας ακόμη ομόφυλός του που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, διέφευγαν της σύλληψης και αναζητούνταν.

Από την ανακρίτρια Ρόδου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο Ρομά και στις 7 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου τον 32χρονο και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η υπόθεση απασχολούσε κάποιο διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αστυνομικοί του οποίου και αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τους τρεις κατηγορουμένους τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία στην Κρεμαστή Ρόδου και μετά από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν, διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή κ.α..

Από την ανάλυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας διακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα 16 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2016 διέπραξαν συνολικά δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, από τις οποίες πέντε στην Ιαλυσό, τέσσερις στην Κρεμαστή και μια στην Παστίδα Ρόδου.

Εκτιμάται ότι, η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικό έγγραφο του κατηγορουμένου είχε εντοπιστεί σε σπίτι το οποίο διέρρηξε, το οποίο και βρήκαν οι αστυνομικοί, αρχίζοντας να διερευνούν την υπόθεση.

Απολογούμενοι και οι δύο αθίγγανοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ το ίδιο έπραξαν και στο πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου), όπου ο 29χρονος παραδέχτηκε τη διάπραξη μίας και μόνο κλοπής, ενώ ο αδελφός του δήλωσε αθώος.

Σημειώνεται πως μετά τις απολογίες τους, ο 29χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ενώ ο 32χρονος αδελφός του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like