Γιατί η Ελλάδα ενδέχεται να αγοράσει τα F-35 μέχρι και 70% κάτω από την τιμή του 2015.

 

Το ρεκόρ πωλήσεων F-35 παγκοσμίως έχει κατεβάσει την τιμή τους κατά 50% τα τελευταία επτά χρόνια, φτάνοντας σε επίπεδα πλέον παλαιότερης γενιάς αεροσκαφών!

Η Lockheed Martin κατασκευάστρια εταιρία των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο τελευταίο εβδομαδιαίο πληροφοριακό Δελτίο της γνωστοποιεί παγκοσμίως στους πελάτες της ότι η τιμή έχει κατέβει τόσο που πλησιάζει τις τιμές παλαιότερων γενιών αεροσκαφών.

Αυτό πραγματικά σημαίνει ότι τα F-35 που σχεδιάζει τα αγοράσει η Ελλάδα θα τα πάρει κατά πολύ φθηνότερα απ´ ότι το 2018 που είχαν ξεκινήσει οι διακρατικές συζητήσεις για την αγορά τους. Μάλιστα όπως υποστηρίζει η Lockheed Martin λόγω της σημαντικής αύξησης των οικονομιών κλίμακος που οι νέες παραγγελίες επιτρέπουν, αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω το κόστος των F-35 κατά 35% μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, χρονικός ορίζοντας που συμπίπτει με την ένταξή τους στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Παγκοσμίως έχουν ήδη παραδοθεί περί τα 850 αεροσκάφη και η λίστα των παραγγελιών συνεχώς μεγαλώνει.

Η Αυστραλία με την συμφωνία AUCUS για τα πυρηνικά υποβρύχια, εξετάζει τώρα την προμήθεια επιπλέον F-35, πέρα από τα 100 που έχει ήδη παραγγείλει. Το ίδιο προσανατολίζεται να κάνει και η Ιαπωνία. Η Ελβετία επίσης, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για την προμήθεια 36 F-35A

Η εταιρεία Pratt& Whitney που κατασκευάζει τους κινητήρες F135 παρέδωσε ήδη τον χιλιοστό κινητήρα παραγωγής, ενώ η Lockheed Martin παρέδωσε με τη σειρά της το χιλιοστό ηλεκτρο-οπτικό σύστημα στόχευσης (EOTS), το οποίο ενσωματώνεται στο F-35, συμβάλοντας σε μεγάλο βαθμό στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του αεροσκάφους.

Στην καρδιά της νέας εστίας έντασης που έχει δημιουργηθεί με την Κίνα στην ζώνη Ινδικού – Ειρηνικού , τα αμερικανικά F-35 των Πεζοναυτών και τα F-35A της Αυστραλίας συνασκούνται με τα μαχητικά της Σιγκαπούρης.

Η Lockheed Martin στο τελευταίο εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Δελτίο αναφέρεται και στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Block 50 (αγορά του 1990) με την προσθήκη Link-16, σύγχρονων κρυπτ-ασφαλισμένων επικοινωνιών και IFF mod 5 , θα επιτρέψει στα τριαντάχρονα ελληνικά F-16 να επιχειρούν με ενισχυμένες δυνατότητες για αρκετά χρόνια ακόμη, μαζί με τα VIPER F-16 αλλά και τα F-35A που σχεδιάζει να αποκτήσει η Ελλάδα

 

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις