Στο ότι το Μ.Μαξίμου δεν τολμά να διαψεύσει δημοσίευμα που μιλά για χρήση του Predator από αποσπασμένους αστυνομικούς σε δημόσιο κτίριο εστιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνουν κάθε εβδομάδα την ενοχή τους για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτή την εκτίμηση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα ακόμη Σαββατοκύριακο όπου «έπεσαν βροχή» τα δημοσιεύματα και οι αποκαλύψεις για την σύνδεση του Μεγάρου Μαξίμου με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων κι επιχειρηματιών, όπως και την διασύνδεση με το λογισμικό Predator.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο ότι η κυβέρνηση δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα» που όχι μόνον μιλούν για απευθείας εμπλοκή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με το λογισμικό Predator, αλλά μιλά και για χρήση του λογισμικού με αποσπασμένους αστυνομικούς σε δημόσιο κτίριο. Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση μετά από αυτό το δημοσίευμα και την μη-διάψευσή του «το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό, καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις». Μάλιστα σημειώνεται πως η κυβέρνηση «αν θέλει να το διαψεύσει μπορεί πολύ απλά να ζητήσει στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο».

ADVERTISING
ΣΥΡΙΖΑ για Υποκλοπές: Μια ακόμη εβδομάδα ενοχής για την κυβέρνηση
Σε εκκρεμότητα παραμένει η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις απανωτές ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας για τις υποκλοπές EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή επανέρχεται στο αίτημα που έχει εδώ και δύο εβδομάδες καταθέσει με ερώτησή του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ζητώντας αρχικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαψεύσει το ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπουργός της κυβέρνησης και επιπλέον να προχωρήσει ο πρωθυπουργός στην άρση του απορρήτου προκειμένου να υπάρξει πληροφόρηση για το τι πραγματικά συνέβη με τις παρακολουθήσεις. Αυτά ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των απανωτών ερωτήσεων που έχει υποβάλλει προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν αναπάντητες αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προσέλθει στην Βουλή και στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η αλληλουχία των γεγονότων δεν αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με την ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Όχι απλά τεκμαίρεται η άμεση σύνδεση του Μεγάρου Μαξίμου με την χρήση του λογισμικού παρακολουθήσεων αλλά εξηγούνται και όλες οι τακτικές κινήσεις της κυβέρνησης στην συνέχεια: Με τελευταία αυτή την κατάθεσης νομοσχεδίου που επιβάλλει την τριετία πριν να υπάρξει το δικαίωμα ενημέρωσης ενός παρακολουθούμενου προσώπου για τον λόγο της «επισύνδεσής» του.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την απορία τους σχετικά με τις επιπτώσεις των απανωτών αποκαλύψεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη «μπορεί η δυσοσμία της σήψης από τη διαφθορά και την απαξίωση των θεσμών που έχει πνίξει την ελληνική κοινωνία να μην ενοχλεί τα στελέχη της ΝΔ». Επισήμανε πάντως πως «άλλη κυβέρνηση θα είχε από καιρό ανατραπεί υπό το βάρος αυτών των αποκαλύψεων και των καταγγελιών όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και διεθνών θεσμών όπως του ευρωκοινοβουλίου διά της PEGA. Πλέον, κάθε μέρα που περνά, η παραμονή αυτής της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε έμμεσα και ο Γιάννης Μπαλάφας, σημειώνοντας ότι οι συνεχείς αποκαλύψεις προέρχονται από έντυπα που εκφράζουν ετερόκλητους πολιτικούς χώρας. Σημείωσε πως «το γεγονός ότι υπάρχει μία γκάμα παραγόντων που κατηγορούν την κυβέρνηση για παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές θέτει την υπόθεση σε άλλη βάση». Θύμισε πως «το συγκρότημα Μαρινάκη, πριν από ένα μήνα βγήκε με πρωτοσέλιδο «Υποκλοπές τέλος» και στη συνέχεια «Το Βήμα» και «Τα Νέα» βγήκαν με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών, άλλων στελεχών κ.λπ και καταγγελίες για παρακολουθήσεις, μιλώντας ταυτόχρονα για «μυστικό κέντρο παρακολούθησης από το Μαξίμου». Είναι ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης; Ακόμα και στελέχη της ΝΔ ζητούν διαλεύκανση και έχουν τοποθετηθεί δεικτικά σε σχέση με τη διαχείριση της υπόθεσης».

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις