Έκλεισε για 2 ώρες η οδός Λαγκαδά – Ρομά επιτέθηκαν με μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας στον Δενδροπόταμο

Ολονύκτια και κατά τόπους φαίνεται ότι θα είναι τα περιστατικά όπου σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς, καθώς η ένταση συνεχίστηκε και μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με νέο γύρο επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, έβαλαν κάδους στο οδόστρωμα και άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δύο ώρες. Περιπολικά εξέτρεπαν την κυκλοφορία των οχημάτων από παράλληλες οδούς. Λίγη ώρα μετά τη 1 στο σημείο εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον της διμοιρίας, πετώντας πέτρες και γυάλινα μπουκάλια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση φλεγόμενων κάδων και την αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στον Δενδροπόταμο, στη Χαλκηδόνα, στην οδό Πόντου κοντά στο κτίριο Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών και στον καταυλισμό “Αγία Σοφία”, στον δήμο Θερμαϊκού στο ύψος του καταυλισμού “Τσαΐρια”, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 22.00, τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Ν. Πλαστήρα και πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ και πέτρες έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Δείτε βίντεο από την επίθεση:

Στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν και έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές εντός του οικισμού.

Έκρυθμο ήταν το βράδυ της Τρίτης το κλίμα και στο Μενίδι Αττικής. Ρομά που συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην οδό Μόρνου διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, άναψαν φωτιές και  πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ένταση επικράτησε και στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών. Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, άναψαν φωτιές στην περιοχή και πραγματοποιησαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις