«Θέλουν να καταστρέψουν την ομορφιά των γυναικών» λένε γιατροί – Νέος κύκλος αίματος μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο Ιράν με τους γιατρούς να ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας δεν διστάζουν να πυροβολούν στο πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα γυναικών που συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Όπως αποκαλύπτει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», άνδρες και γυναίκες νοσηλεύονται με τραύματα που δέχτηκαν από αεροβόλα όπλα σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στην ιρανική πρωτεύουσα, με αφορμή τον θάνατο της νεαρής κοπέλας, ένας γιατρός δήλωσε στην εφημερίδα ότι κλήθηκε να φροντίσει τα τραύματα διαδηλώτριας που πυροβολήθηκε σκοπίμως στα γεννητικά όργανα και τους μηρούς.

«Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στοχοποιούν γυναίκες σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος ανοίγοντας πυρ στο πρόσωπο, το στήθος και τα γεννητικά τους όργανα», όπως δηλώνουν οι γιατροί στα ξένα ΜΜΕ .

Νοσοκόμες και γιατροί – που περιέθαλψαν τους διαδηλωτές κρυφά για να αποφύγουν τη σύλληψη – υποστήριξαν ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά αυτήν την εγκληματική πρακτική που εφαρμόζουν οι αστυνομικές αρχές σε βάρος των γυναικών.

Οι άνδρες έφεραν τραύματα σε διαφορετικά σημεία απ΄ό,τι οι γυναίκες, δηλαδή στα πόδια και την πλάτη τους, όπως επισημαίνουν οι γιατροί.

Κι ενώ η κυβέρνηση της Τεχεράνης έχει λογοκρίνει την διαδικτυακή πληροφόρηση προκειμένου να αποκρύψει από την διεθνή κοινότητα τα γεγονότα κατά την αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών, φωτογραφίες που έδωσαν οι γιατροί στην εφημερίδα «Guardian» δείχνουν σοβαρές σοβαρές πληγές γυναικών σε όλο τους το σώμα από αεροβόλα όπλα τα οποία οι Ιρανοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν για να τις τραυματίσουν από κοντινή απόσταση.

Η βρετανική εφημερίδα ήρθε σε επαφή με 10 γιατρούς που προειδοποιούν για τη σοβαρότητα των τραυμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες σε εκατοντάδες νεαρούς Ιρανούς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις