Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα μετά την πορεία στην οποία συμμετείχαν άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα μετά την πορεία στην οποία συμμετείχαν άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύονταν.

Κουκουλοφόροι πέταξαν δεκάδες μολότοφ  προς τα ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό επί της οδού Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση κρότου λάμψης αλλά και με την ΑΥΡΑ  που εκτόξευε νερό στους κουκουλοφόρους.

Στα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr διακρίνονται τα μέλη αντιεξουσιαστικού χώρου να πετούν τις βόμβες μολότοφ σε δικυκλιστές της ΕΛΑΣ στην περιοχή της Καμάρας. Ένας από αυτούς… «αυτοπυρπολύθηκε» καθώς από τη μολότοφ που πέταξε πήρε φωτιά και η μπλούζα του!

Λίγη ώρα αργότερα δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν προσαγωγές υπόπτων στα γύρω στενά.

thes-17
thes18
thes19
thes20
thes10
thes9
thes8
thes7
thes6
thes5
thes4
thes3
thes2
thes1
thes11
thes12
thes13
thes14
thes15
thes16
Στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και αυτήν την ώρα κινείται στο κέντρο της πόλης, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, τα άτομα διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Ρομά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι η πορεία συνοδεύετε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά (1)

 

poreia-gia-roma__1_
poreia-gia-roma__2_
poreia-gia-roma__3_
poreia-gia-roma__4_
poreia-gia-roma__5_
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις