Σφοδρή σύγκρουση Θεοδωρικάκου-Σκουρλέτη στην Ολομέλεια

21

Ο καβγάς μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους.

Επεισοδιακά άρχισε η τέταρτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη να ανταλλάσουν βαριές εκφράσεις και τον καβγά τους να μεταφέρεται και εκτός των τειχών της Ολομέλειας στους διαδρόμους της Βουλής.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Με αποκάλεσε αγράμματο. Εγγράμματε ξαναδιαβάστε την πρόταση του ΣτΕ. «Είναι αντισυνταγματική» τελεία και παύλα. Τα θέματα της αλλεργίας σας τα αντιστρέφω. Εσείς έχετε αλλεργία σε υγειονομικούς, σε εκπαιδευτικούς, που τους ξυλοκοπάγατε εχθές έξω από τη Βουλή.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Επιχειρείτε να διαρρήξετε τις σχέσεις ανάμεσα στο κράτος, την ελληνική κυβέρνηση και την νέα γενιά. Θεωρείτε φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες μέσα στα πανεπιστήμια;

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: (…)

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Θα ακούσετε και θα μάθετε να σέβεστε. Στη φοιτητική εστία πάνε τα ελληνόπουλα από την επαρχία και από τις φτωχές οικογένειες που  δεν αντέχουν οι οικογένειες τους να πληρώνουν νοίκι. Θα μάθετε…θα τα ακούσετε. Εμείς αδειάσαμε την φοιτητική εστία Ζωγράφου από εγκληματικές οργανώσεις.

 Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: (φωνές)

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Κύριε Σκουρλέτη πήρατε τον λόγο, τώρα μιλάει ο Υπουργός

 Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Είχε γίνει άντρο εγκληματικότητας. Η ΕΛΑΣ το γνώριζε από τις αρχές του 18 και όποιος έχει αντίρρηση να τα πούμε στην Κατεχάκη.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: (φωνές)

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ : Αυτή τη συμπεριφορά κύριε να την επιδείξετε….

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Κύριε Σκουρλέτη. Και ο κ. Καραθανασόπουλος έχει ζητήσει τον λόγο. Γιατί περιμένει υπομονετικά και δεν φωνάζει.

ΑΠ.ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί έχει ήθος ο άνθρωπος.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Αυτούς τους ανέξοδους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου.

 ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι μεγαλώσατε, γι’αυτό.

 Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ο όρος τραμπουκισμός και με φωνές έστω, θυμίζει εποχές ΕΚΟΦ ή Χρυσής Αυγής. Να ανακαλέσει ο υπουργός.

Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Σε ό,τι αφορά το νέο θλιβερό ξέσπασμα του κ. Σκουρλέτη, απαξιώ να το σχολιάσω.

Ο καβγάς έληξε αλλά μόνο προς στιγμή καθώς κατά την έξοδό τους οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στον διάδρομο έξω από την Ολομέλεια όπου υπήρξε νέος γύρος έντασης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος βλέποντας τον κ. Σκουρλέτη φώναξε: “Εμένα δεν θα μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Το ακούς;”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε και απλώς χαμογέλασε με τον κ. Θεοδωρικάκο να συνεχίζει: Μη χαμογελάς. Δεν επιτρέπω να μου μιλάς έτσι. Δεν κάνω πλάκα”.

Ο κ. Σκουρλέτης προτίμησε να συνεχίσει τον δρόμο του λέγοντας πως ό,τι έχει να πει το λέει στην Ολομέλεια.

 

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like