Αυτά συμβαίνουν «εις Εσπερίαν»!

Οι χθεσινές καταγγελίες για εταιρία δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα μας δημιούργησε συνειρμούς με την παραίτηση του Καγκελαρίου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ήταν αρχές Οκτωβρίου πέρυσι όταν την Βιέννη συγκλόνισε η αποκάλυψη πως στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 2016 και του 2018 «πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον».

Οι εισαγγελείς της Αυστρίας βάσισαν την κατηγορία αυτή προς τον τότε Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς το χρονικό αυτό διάστημα δεν ήταν ακόμα Κεγκελάριος, αλλά υπουργός Εξωτερικών. Οι κατηγορίες που του απευθύνθηκαν ήταν πως δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον ίδιο τον Σεμπάστιαν Κουρτς σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών, που βρισκόταν εκείνο το διάστημα στα χέρια των συντηρητικών. Το ποσό αυτό, μάλιστα, εκτιμήθηκε πως ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αποτέλεσμα των αποκαλύψεων αυτών ήταν ο φέρελπις Σεμπάστιαν Κουρτς να υποβάλλει την παραίτησή του από Καγκελάριος της Αυστρίας και ο πολιτικός του βίος να τελειώνει αρκετά γρήγορα.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν εις Εσπερία.

ΥΓ: Όποιοι συνειρμοί με την Ψωροκώσταινα …δεκτοί!

ieidiseis.gr

AP Photo/Lisa Leutner

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις