Mόσχα: Καταστράφηκαν οχυρές θέσεις των Ουκρανών και καταρρίφθηκαν 10 εχθρικά drones στο Μπάκχμουτ

20

Μέσα στις ουκρανικές απώλειες είναι και 80 Ουκρανοί μαχητές, ένα Su-25 και ένα Mi-8

 

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν εχθρικές οχυρές θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή Αρτεμόφσκ, δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε ενημέρωση.

Ανακοίνωσε τις απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (VFU) σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 Ουκρανοί μαχητές, δύο άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι οχήματα. Σύμφωνα με τον Konashenkov, η ουκρανική πλευρά έχασε έως και 45 μαχητές της στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, χτυπήθηκαν τα προπύργια της VFU στην περιοχή του Kharkiv. Οι απώλειες του εχθρού σε προσωπικό ξεπέρασαν τα 30 άτομα. Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF επιτέθηκαν στα εχθρικά στρατεύματα και επίσης κατέστρεψαν δύο ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης στο LPR. Οι ημερήσιες απώλειες του εχθρού ξεπέρασαν τα 40 άτομα.

Επίσης, αναφέρεται η καταστροφή ουκρανικού επιθετικού αεροσκάφους Su-25 και του ελικοπτέρου Mi-8.

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ συνόψισε τα καθημερινά αποτελέσματα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Καταρρίφθηκαν 10 εχθρικά drones. Αυτό συνέβη στις περιοχές των οικισμών Makeevka, Novovodyanoye, Kremennaya (LPR), Olginka, Volodino, Kuteynikovo, Yasinovataya (DPR), Malinovka, Maly Shcherbaki, Pologi (περιοχή Zaporozhye). Και στην περιοχή Komissarovka στο έδαφος του LPR, καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά βλήματα HIMARS MLRS.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού αμυντικού τμήματος μίλησε επίσης για τα αποτελέσματα των χτυπημάτων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας από την επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, καθώς και τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό. 62 μονάδες πυροβολικού Ουκρανών μαχητών, καθώς και άλλα στρατεύματα σε 87 περιοχές, χτυπήθηκαν από πυρά.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή Novoselidovka (DPR), τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν δύο αποθήκες με εχθρικά πυρομαχικά πυροβολικού και στην περιοχή Ivano-Daryevka (η ίδια περιοχή της Ρωσίας), έναν αμερικανικό σταθμό αντι-μπαταριών AN / TPQ- 50 καταστράφηκε.

Και στην περιοχή του Χάρκοβο, άνοιξε η θέση του ουκρανικού σταθμού ραντάρ προς τους S-300. Ο εχθρικός σταθμός ραντάρ καταστράφηκε.

Δύο αμερικανικής κατασκευής πυροβολικά συστήματα M777 καταστράφηκαν κατά τη διαδικασία μάχης με μπαταρίες στην περιοχή Selidovo (DPR) μέσα σε μια μέρα. Και στην περιοχή Konstantinovka, κατάφεραν να καταστρέψουν δύο εχθρικά οχήματα μάχης του MLRS “Grad” – εκ των οποίων είχαν πραγματοποιηθεί προηγουμένως βομβαρδισμοί οικισμών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο εχθρός έχει χάσει 351 αεροσκάφη, 189 ελικόπτερα, 2.704 drones, 399 συστήματα αεράμυνας, 7.207 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 936 οχήματα μάχης MLRS, 3.702 πυροβόλα και όλμους, ως 7.722 μονάδες ειδικών οχημάτων.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like