Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιάτα που πρωταγωνιστεί στην ελληνική κουζίνα.

Αν και μοιάζει λίγο μπελαλίδικο σαν φαγητό, η γεύση του σε δικαιώνει κάθε φορά που κόβεις ένα κομμάτι του από το ταψί ενώ κάθε καλεσμένος θα εντυπωσιαστεί μόνο που θα μυρίσει τα αρώματα του. Τι θα έλεγες για μια συνταγή εύκολη, χωρίς τηγάνισμα και «φασαρία»;

Η γεύση του μουσακά είναι ακαταμάχητη ενώ στη συνταγή που έχουμε βρει σήμερα δεν χρειάζεται να τηγανίσεις τις μελιτζάνες.

Πρόκειται για μια έξυπνη λύση για να φτιάξεις μουσακά πολύ γρήγορα, χωρίς τηγάνισμα, αρκεί να τα βάλεις όλα μέσα σε μια κατσαρόλα.

Η συνταγή είναι του Πέτρου Μαουνατζή

Εύκολη συνταγή για μουσακά σε 30 λεπτά

Υλικά:

  • 600 γρ ελιά Κιμάς
  • 200γρ Ντοματίνια
  • 1μεγάλο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 Κανέλα ξυλάκι
  • 2 κουτ σούπας Ντοματοπολτό
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 1 Κύβο λαχανικών
  • 1 κουτ γλυκού Ζάχαρη

Για την μπεσαμέλ:

  • 125γρ Αλεύρι
  • 125γρ Ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 λίτρο Γάλα
  • 200γρ Τυριά mix
  • Για την γέμιση
  • 3 μεγάλες Πατάτες
  • 4 Φλάσκες μελιτζάνες

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες πλατιά κυβάκια. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες , το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι,τον κύβο λαχανικών, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και καίμε στην βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν και να χυλώσει η σάλτσα. Απλώνω την σάλτσα σε ένα ταψί και πάμε να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Για τη μπεσαμέλ:

Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με το αλεύρι, όταν βράσει το γάλα σβήνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει, τέλος ρίχνουμε τα τυράκια και το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε πάνω από την σάλτσα στο ταψί και πασπαλίζω με τυράκια. Ψήνουμε για 15′ λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να σταθεί και σερβίρουμε.

bovary.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις