Σήμερα στις 11 το πρωί ο Γάλλος πρέσβης προσέρχεται στο υπουργείο Άμυνας όπου παραμένουν ανοιχτά πλείστα ακανθώδη θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις των Γαλλικών εταιριών Dassault Group και Naval Group για τα δυο μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα.
Για παράδειγμα έχουν έρθει στην Τανάγρα 10 Rafale και η Dassault δεν έχει δώσει σεντς από τα 30 εκατομμύρια ευρώ που είναι συμβατικά υποχρεωμένη να διαθέσει για την κατασκευή έλεγαν υποδομής και υποστήριξης των Rafale. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Σέρζ Ντασο, ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτη της ομώνυμου κολοσσού της γαλλικής αεροναυπηγικής με τα χαΐρια των διαχειριστών της κληρονομιάς του που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως τριτοκοσμικό “πελάτη” και όχι “συμπατριώτη”, “σύμμαχο” και “εταίρο”…
Αλλά αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες. Η Dassault Group μπορεί να πούλησε στην Ελλάδα 24 Rafale , αλλά ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin αναδεικνύεται ο μεγάλος κερδισμένος του 2022. Ο στόλος των F-35 ανέρχεται πλέον σε 894 αεροσκάφη και μέσα στο 2022 έγιναν 141 παραδόσεις.
Παράλληλα χτες 3 Ιανουαρίου 2023, η LockheedMartin ολοκλήρωσε τη σύμβαση για την παραγωγή και παράδοση έως 398 μαχητικών F-35 έναντι 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών των ΗΠΑ, των διεθνών εταίρων και των ξένων στρατιωτικών πωλήσεων (FMS) στο Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ελβετία , την Πολωνία και την Γερμανία.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα F-35 περιλαμβάνουν σήμερα 17 χώρες. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 1.870 πιλότοι και 13.500 συντηρητές και ο στόλος των F-35 έχει ξεπεράσει συνολικά τις 602.000 ώρες πτήσης.
Η Lockheed Martin απασχολεί περίπου 114.000 άτομα παγκοσμίως και δραστηριοποιείται κυρίως στην έρευνα, το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ενσωμάτωση και τη συντήρηση συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις