Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας παραμένει το θέμα της Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Τελικά είναι από τις λίγες φορές που εμείς εδώ στην άκρη του… κόσμου δεν μαθαίνουμε από τον διεθνή Τύπο ή από ξένους αξιωματούχους όσα μας αφορούν.

Θυμάστε τα νέα που μας ήρθαν δια στόματος Σολτς ότι στείλαμε και θα στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και συγκεκριμένα από σφαίρες μέχρι τεθωρακισμένα. Ε, ακριβώς το αντίθετο έγινε με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ήταν τότε (31 Αυγούστου του 2019) που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για πρώτη φορά από το 1842, που η Ελλάδα ξεκίνησε να διεκδικεί με κάθε νόμιμο τρόπο την Επανένωση των Γλυπτών, Έλληνας πολιτικός και μάλιστα Πρωθυπουργός θέτει θέμα δανεισμού τμημάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ναι, το είχε δηλώσει τότε ο Κ.Μητσοτάκης στον Observer στο πλαίσιο της υποδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Ήταν η πρώτη φορά, (ευχόμαστε και η τελευταία) που από επίσημα χείλη εμφανίζεται η χώρα να είναι ανοιχτή με πρότασή της(!) για δανεισμό των Γλυπτών.

Εμείς, απλά σας θυμίζουμε ότι το 1842 η χώρα μας ξεκίνησε να διεκδικεί, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, με πρώτο σταθμό, την εναντίον του Ελγιν καταγγελία του τότε Γραμματέα της «εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας», Αλεξάνδρου Ραγκαβή και έκτοτε άπαντες έμειναν σταθεροί στο ιερό σκοπό που ορίζει η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Ξεκάθαρα, οι υποστηρικτές περί δανεισμού τμημάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα σε άλλες εποχές θα ήταν οι μούτσοι στις καραβιές του Έλγιν και εκείνοι που θα επιδοκιμάζουν την πολιτισμική τυμβωρυχία.

Τα δε ξαφνιασμένα αρμόδια όργανα της πολιτείας (υπ.Πολιτισμού κλπ) καλό είναι να μελετούν καλύτερα και να διεκδικούν σαν… κόρη οφθαλμού τα λείψανα των προγόνων μας, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Κ.Σ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις