Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως οι εκλογές δεν θα αργήσουν πολύ, γιατί η κυβέρνηση δεν θα αντέξει το πολιτικό κόστος.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί αναρωτιούνται προς τι η ταχύτητα που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εξέδωσε την απόφασή της για τα κόκκινα δάνεια.

Πολύ περισσότερο καθώς όλοι καταλαβαίνουν πως το κόστος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι πολύ σημαντικό.

Πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» επιμένουν πως το Μαξίμου δεν έπραξε τίποτε παρασκηνιακά προκειμένου να εμποδίσει τη γρήγορη έκβαση της απόφασης – το αντίθετο μάλιστα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως το Μαξίμου επιθυμούσε τη γρήγορη απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου – και μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση – προκειμένου να ελπίζει ότι θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα ή, έστω, ένα νεύμα για αυτή, πριν τις εκλογές.

Ανεξαρτήτως, πάντως, αυτού, η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει το κόστος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ιδίως με την έκταση που λαμβάνει το θέμα.

Πολιτικοί παρατηρητές, μάλιστα, εκτιμούν πως η απόφαση του Αρείου Πάγου φέρνει πιο κοντά τις κάλπες, θεωρώντας πως η 9η Απριλίου καθίσταται πλέον όντως το φαβορί για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, με τις πιθανότητες για τον Μάιο να μειώνονται αισθητά.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις