Δυο φορές στη μετά Ανδρέα Παπανδρέου – και Κώστα Σημίτη – ιστορία του ΠΑΣΟΚ οι οπαδοί του είχαν λόγο να ντρέπονται .

Πρώτα, όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος το έκανε ουρά του Σαμαρά, με τον Αδωνι και τον Βορίδη. Σαν να μην έχει παρελθόν η πολιτική και μνήμη ο λαός.

Μετά, όταν ο Γ. Παπανδρέου, διέσπασε το κόμμα του πατέρα του, που τον έκανε πρόεδρο και Πρωθυπουργό.

Και στις δυο περιπτώσεις οι ψηφοφόροι απάντησαν με αποδοκιμασία στην κάλπη. Και στις δύο πάντως ήταν πολιτική χωρίς αρχές. Η τρίτη είναι χειρότερη: υποδηλώνει χειραγώγηση εκ μέρους του αντιπάλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφει το ΠΑΣΟΚ κατά της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας. Στην πράξη υπηρετεί τις επιδιώξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι στον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη συμπεριφέρεται ως δορυφόρος.

Υπερβαίνει τη ιστορική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δυο παρατάξεις και συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις της Δεξιάς, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ήτοι του μεγαλύτερου κόμματος της Δημοκρατικής Παράταξης, που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη και να θεμελιώσει την αλλαγή, με προοδευτική κυβέρνηση.

Σε δυο περιπτώσεις μέσα σε λίγα 24ωρα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη αποδείχθηκε κατώτερο του τίτλου που φέρει. Βγήκε στα κεραμίδια για να πανηγυρίσει την καταδίκη του «κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά», από το Ειδικό Δικαστήριο,

Με ψευδείς ισχυρισμούς κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Όπως ότι «δεν τηρήθηκαν οι όροι διαφάνειας και νομιμότητας» και έκανε «παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες».

Πόσο φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κανάλια, τα βλέπουν οι πάντες.

Σε ότι αφορά τον Καλογρίτσα, ενώ το ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη ψήφισε την παραπομπή του , επί Ανδρουλάκη ένας βουλευτής του τον υπερασπιζόταν στο δικαστήριο.

Η εχθρότητα απέναντι στον Τσίπρα εκδηλώθηκε και με αφορμή την αποπομπή Πολάκη . Η «σέχτα της Θράκης » που διοικεί το ΠΑΣΟΚ, την αξιοποιεί με ευτέλεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ απορούν: για ποιόν δουλεύει ο Ανδρουλάκης; Οι νεότεροι έχουν τις δικές τους απορίες: καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι « ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου», το κόμμα που έκανε αντιπρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο την Εύα Καϊλή;

Γ. Λ.

ieidiseis.gr

Eurokinissi | Γιώργος Κονταρίνης

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις