Δεκάδες ιστοσελίδες αναπαράγουν κυβερνητικό non paper, σύμφωνα με το οποίο, παρά τις καταγγελίες συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σιδηροδρομικών περί παντελούς απουσίας αυτόματων δικλίδων ασφαλείας, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να εγκατασταθούν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στο μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Είναι εντυπωσιακό ότι το “ρεπορτάζ” με τις πληροφορίες αυτές οι οποίες αποδίδονται σε κυβερνητικές πηγές και στελέχη του ΟΣΕ, είναι σε όλα τα σάιτς πανομοιότυπο. Έχει ακόμα και τα ίδια λάθη.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Μικρή σημασία έχει αυτή την ώρα η ακρίβεια των στοιχείων. Το δυστύχημα εξάλλου συνέβη και δεκάδες οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους, ακριβώς επειδή το κράτος δεν έκανε το αυτονόητο: δεν φρόντισε για την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Στην τελική, αν ακόμη κι ένα μέρος του δικτύου δεν διαθέτει συστήματα ασφαλείας, δεν θα έπρεπε να λειτουργεί. Είναι τόσο απλό.

Αντιθέτως, έχει σημασία ότι την ίδια στιγμή που κυβερνητικά στελέχη παριστάνουν τους συντετριμμένους και δήθεν σωπαίνουν μπροστά στο δράμα που συντελείται, επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα εναντίον όσων επί χρόνια επισήμαιναν τα προβλήματα που οδήγησαν στην τραγωδία και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Κι αν η μισή ντροπή γι’ αυτό ανήκει στην κυβέρνηση, η άλλη μισή ανήκει σίγουρα στον κλάδο μας. Κρίμα.

*O Mάριος Αραβαντινός είναι δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις