Το “δωράκι” των 80.000.000 ευρώ (και βλέπουμε που θα φτάσει το έργο) για την κατασκευή των νέων δικαστηρίων του Πειραιά στην εταιρεία Dimand του Ανδριόπουλου! Ο “φωτογραφικός” διαγωνισμός που “έβγαζε μάτια” από την αρχή και πέταξε έξω τους Ισραηλινούς της Golden Horizon.


 

Για τον πόλεμο που έγινε σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την κατασκευή των νέων δικαστηρίων του Πειραιά σας έχουμε ενημερώσει στο edolio5 με αναλυτικό ρεπορτάζ. Ένας διαγωνισμός για τα μάτια του κόσμου που από πριν όλοι γνώριζαν την κατάληξη του που έπρεπε να έχει τελειώσει πριν τις εκλογές για πολλούς και διάφορους λόγους. H εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand αναλαμβάνει το έργο της κατασκευής των νέων δικαστηρίων του Πειραιά, έναντι τιμήματος 80,9 εκατ., σύμφωνα με απόφαση του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ).

Βάσει του σχετικού εγγράφου, που έχουμε στην κατοχή μας απορρίπτεται η ένσταση της ισραηλινής συμφερόντων εταιρείας Golden Horizon που είχε προτείνει τα νέα δικαστήρια να κατασκευαστούν στο κτήριο Κεράνη στην οδό Πειραιώς.

Η απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ έλαβε, μεταξύ άλλων, υπόψη ζητήματα που αφορούν στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στο προσφερόμενο ακίνητο, καθώς και στην ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των μεταγωγικών οχημάτων.

Το ακίνητο της Dimand που εκτιμάται ότι θα φιλοξενήσει τα δικαστήρια Πειραιώς βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και καταλαμβάνει το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου 204 επί των οδών Χαϊδαρίου, Μεθώνης, Φωκίωνος και Παπαστράτου. Έχει επιφάνεια 17.050 τ.μ. και διαθέτει διώροφο διατηρητέο κτήριο.

Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, ο τελευταίος διαγωνισμός είχε βγει στον αέρα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ωστόσο, η Επιτροπή του διαγωνισμού δεν έδωσε το τελικό ΟΚ , καθώς ένα μέλος της ήταν θετικό στον Covid με αποτέλεσμα να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, και εν συνεχεία στις αρχές Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάγωσε κάθε διαδικασία.

Τα ρεπορτάζ του edolio5 για το φιάσκο του διαγωνισμού για τα νέα δικαστήρια του Πειραιά δικαιώθηκε απόλυτα. Δεν έγινε ο διαγωνισμός γιατί πλακώθηκαν οι νταραβεριτζήδες ποιος θα πάρει την δουλειά. 


Μία διαγωνιστική διαδικασία για τα Δικαστήρια Πειραιά «φωτογραφική» με …υποδεκάμετρο, κομμένη και ραμμένη καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων με …άκρες και σε υψηλούς υπουργικούς θώκους!

Πόσα μέτρα πρέπει να είναι από το λιμάνι του Πειραιά, τι πρόσβαση πρέπει να έχει σε κεντρική αρτηρία ή εθνική οδό, πόσα τετραγωνικά μέτρα με συν- πλην 5% και άλλα σχετικά!!! Γελάγανε και οι αρουραίοι στο λιμάνι.

Έτσι, δια των αυστηρών και …δικαίων «κριτηρίων» έμειναν στην τελική ευθεία, αν έμεναν (!!!!) οι εξής δύο: Η Dimand του Δ. Ανδριόπουλου με πρόταση 78,5 εκατ. ευρώ η οποία προέβλεπε την ανέγερση νέου κτιρίου 30.0000 τμ στον Άγιο Διονύσιο, δίπλα στο Παπαστράτειο.

Και η Golden Horizon Ισραηλινών συμφερόντων με πρόταση το παλιό κτίριο του Κεράνη 29.000 τμ στην οδό Πειραιώς με οικονομική προσφορά 79 εκατ. ευρώ!

Του Άρη Σπίνου
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις