Ο προεκλογικός «Γολγοθάς» της Αττικής και ο χάρτης της μάχης στο Λεκανοπεδίου.

Το άγνωστο τοπίο των εκλογών της απλής αναλογικής, σε συνδυασμό με τον σημαντικό αριθμό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, έχει βάλει «φτερά» στα πόδια των γαλάζιων υποψηφίων, οι οποίοι δίνουν ήδη τη σκληρή μάχη του σταυρού. Ιδιαίτερα στις περιφέρειες της Αττικής, πέραν της εκλογής, οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης διαγκωνίζονται και για το «γόητρο», ενώ κάποιοι εξ αυτών, διεκδικούν την πρωτιά, ώστε να είναι «παρόντες» όταν ανοίξει το εσωκομματικό παιχνίδι της ΝΔ.

Η πιο σκληρή μάχη στο Λεκανοπέδιο φαίνεται ότι θα δοθεί στην Α΄Αθηνών, στην οποία ούτως ή άλλως, περιλαμβάνονται «βαριά ονόματα», ενώ η συμμετοχή και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη, «ανακατεύει την τράπουλα» και κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο. Και αυτό, γιατί στην εν λόγω περιφέρεια, εκλέγονται δύο ακόμη υπουργοί, και συγκεκριμένα οι κ. Βασίλης Κικίλιας και Θάνος Πλεύρης αλλά και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Πολύ δυνατή υποψηφιότητα, όμως, είναι και αυτή της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία είχε έρθει πρώτη στις εκλογές του 2019, παρ ότι δεν στηριζόταν από το ηγετικό επιτελείο του κόμματος, ενώ ψηλά στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή και μεγάλη εμπειρία και ερείσματα στον χώρο των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ. Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται και η κ. Φωτεινή Πιπιλή, ενώ δυνατά έχει μπει στη μάχη και η προερχόμενη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Ροκοφύλλου, πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Και στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη μία ιδιαίτερα σκληρή μάχη για την πρωτιά, μεταξύ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος: Του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατεβαίνει «δίδυμο» με τον αναπληρωτή του κ. Παπαθανάση, που επίσης διεκδικεί μία θέση στη βουλή. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγεται επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη, όλοι τους γνωστά ονόματα με σημαντικές επιρροές στο εκλογικό ακροατήριο.

Στο Νότιο τομέα «δεσπόζει» η υποψηφιότητα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος, εκτός απροόπτου αναμένεται να εκλεγεί πρώτος και με διαφορά από τον συνάδελφό του υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος δίνει και αυτός σκληρή μάχη. Στο συγκεκριμένο τομέα κατεβαίνουν επίσης ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, τρεις δημοσιογράφοι – η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου- ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και ο Βασίλης Σπανάκης.. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθες, στην ίδια περιφέρεια, θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, όπως και ο προερχόμενος, κάποτε, από το Ποτάμι κ. Γρηγόρης Ψαριανός.

Στον Δυτικό της Αθήνας έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφυπουργού για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα. Υπενθυμίζεται ότι στον δυτικό τομέα εκλέγονται επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Σκληρή θα είναι η μάχη για μια θέση στη Βουλή και στην Ανατολική Αττική, όπου χθες ανακοινώθηκαν και επισήμως δυο νέες υποψηφιότητες κυβερνητικών στελεχών: του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα αλλά και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια στις τελευταίες εκλογές στις δυο πρώτες θέσεις ήταν δύο ιδιαίτερα δυνατά ονόματα: η Γεωργία Μαρτίνου και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Η κυρία Μαρτίνου, ωστόσο, δεν θα διεκδικήσει την εκ νέου εκλογή της, όποτε ανοίγει μια θέση. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγονται ο «παλαίμαχος» βουλευτής Γιώργος Βλάχος και βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Είναι προφανές, πάντως, ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης έχει βάλει «πλώρη» για την πρωτιά.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις