Από εξώδικο του ίδιου προκύπτει ότι δεν είχε όχληση για έλεγχο από ουδεμία Αρχή. Τον λόγο έχει ο Χ. Βουρλιώτης.

«Μύλος» στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με την αποκάλυψη ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον τυπικό έλεγχο της διαδρομής των πέντε εκατομμυρίων που έφερε στην Ελλάδα μέσω της Εθνικής Τράπεζας ο πρωθυπουργικός σύμβουλος.

Την Αρχή και προσωπικά τον πρόεδρο της Χρήστο Βουρλιώτη εκθέτει ο ίδιος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος με εξώδικο που απέστειλε σε ιστοσελίδα που τον είχε κατονομάσει ότι εκείνος είναι με τα πέντε εκατομμύρια που έφερε από την αλλοδαπή μέσω offshore εταιρειών της Κύπρου.

Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος αφού αναφέρει ότι: «Τα κεφάλαια που έφερα στην Ελλάδα είναι νόμιμα» αποκαλύπτει ότι «ουδέποτε οχλήθηκα ή ενημερώθηκα από οποιαδήποτε Αρχή σχετικά με έρευνα για την νομιμότητα της προέλευσης ή της διαδικασίας μεταφοράς τους».

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ.Βουρλιώτη:

  1. Γιατί δεν οχλήθηκε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος μετά την όχληση που είχε η Αρχή από την Εθνική Τράπεζα;
  2. Γιατί δεν καταγράφτηκε στο σύστημα της Αρχής η συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά τον πρωθυπουργικό σύμβουλο; Αυτό είναι ή δεν είναι παράτυπο και παράνομο κ. Βουρλιώτη; Τι εξήγηση δίνετε; Γιατί σιωπάτε εδώ και ένα μήνα στο επιμόνως σας θέτει το ερώτημα το iEidiseis;
  3. Εφόσον τα χρήματα προέρχονταν μέσω offshore εταιρειών της Κύπρου, τις ελέγξατε όπως οφείλατε και εάν το πράξατε τι απέδωσε ο έλεγχος; Προφανώς, και δεν τις ελέγξατε καθώς το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος που διατείνεται στο εξώδικο του ότι ουδεμία όχληση είχε από καμία Αρχή; Κύριε Βουρλιώτη τι απαντάτε επ’ αυτού;

Κύριε Βουρλιώτη δώστε τις οφειλόμενες εξηγήσεις και δεσμευτείτε ότι – έστω και για την τιμή των όπλων – θα προβείτε στον ενδεδειγμένο έλεγχο των 5 εκατομμυρίων του πρωθυπουργικού συμβούλου ώστε και τυπικά να ανοίξει και να κλείσει μέσω του συστήματος η συγκεκριμένη υπόθεση που προέκυψε όχι από κάποια πολιτική αντιπαράθεση αλλά από το SOS που εξέπεμψε το λογισμικό που έχει εγκατασταθεί και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα για την πάταξη του μαύρου χρήματος.

Όταν χτυπάνε «κόκκινο» – SOS τα μηχανήματα των τραπεζών που κυνηγάνε το μαύρο χρήμα δεν σφυρίζει αδιάφορα η αρμόδια Αρχή. Έτσι δεν είναι αξιοσέβαστε κύριε κ. Βουρλιώτη;

Και επειδή φαίνεται ότι πήγε στις καλένδες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προσέλθετε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να δώσετε εξηγήσεις τόσο για τα 5 εκατ. του πρωθυπουργικού συμβούλου, όσο και το 1,5 εκατομμύριο που κατατέθηκε σε λογαριασμό της συζύγου του υπουργού από offshore εταιρίες του αδελφού Σαρκοζί μέσω αμερικανικών φορολογικών παραδείσων για την αγορά ακινήτου στην Πάτμο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υποθέσεις αυτές μπορούν να μπουν κάτω από χαλί!

Όπως για παράδειγμα η Αρχή οφείλει να εξηγήσει πώς έκλεισε στο σύστημα την υπόθεση της Πάτμου χωρίς να ελέγξει τότε αγοράστηκε το ακίνητο, πότε έγιναν τα συμβόλαια, με τι αντικειμενική αξία και πότε κατατέθηκαν τα χρήματα;

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν είναι «AZAX» (ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε) και ούτε έχει μεταφυσικές ικανότητες ώστε να μπορεί να κάνει αόρατες τις υποθέσεις των εκατομμυριούχων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Δεν μπορεί κανένας Βουρλιώτης να κλείνει τα μάτια και να κρατάει ομπρέλα όταν βρέχει αδιευκρίνιστα εκατομμύρια μέσω offshore εταιριών και πολύ δε περισσότερο όταν ο ίδιος μετά από μια ευδόκιμη και έντιμη σταδιοδρομία στο Δικαστικό Σώμα σήμερα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βρίσκεται ολόκληρη την εβδομάδα στην Αθήνα για να επιτελεί απερίσπαστος το έργο του.

Ε, Όχι! Ο έλεγχος είναι έλεγχος και θα πρέπει να γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις όταν χτυπάει το τραπεζικό σύστημα ελέγχου. Η τεχνητή νοημοσύνη ευτυχώς δεν ξεχωρίζει και δεν εξαιρεί από τον έλεγχο τα πολιτικά πρόσωπα.

Δ.Β.

ieidiseis.gr

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις