Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Γιώργο Αυτιά και στο κανάλι του ΣΚΑΙ.

“Με μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας όλα θα βρουν το δρόμο τους”, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εκλογές και ξεκαθαρίζοντας ότι “η κάλπη της 21ης Μαΐου θα κρίνει τα πάντα”. Στη συνέχεια, τόνισε ότι “πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες”.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι “καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις και τα δικαιώματα μας. Δεν θέλω να είμαστε σε συνεχή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Θέλουμε λιγότερη ένταση στο Αιγαίο. Πιστεύω ότι αυτή η στροφή είναι και αποτέλεσμα της διπλωματίας των σεισμών. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ισχυρές συμμαχίες και χαίρομαι που αυτή η πολιτική είχε αποτελέσματα. Η Τουρκία απομονώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής”.

Ο κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. “Είπε το αυτονόητο. Διαχρονικά κάποια κόμματα έχουν αλλεργία να αναγνωρίσουν το έργο της Αστυνομίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Υπάρχει χρόνιο πρόβλημα επιθετικής παραβατικότητας. Είχαμε πει ότι αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει καμιά δεκαριά φορές τη δική μου παραίτηση, καθώς και του μισού υπουργικού συμβουλίου… Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία”.

Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του νερού: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου”.

“Ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι “ο φράκτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς ή με ευρωπαϊκούς πόρους, αφήνοντας αιχμές για την τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε εξωτερικούς φράκτες. Κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους των Βρυξελλών να έρθουν στον Έβρο και να δουν τι σημαίνει η φύλαξη των συνόρων και η εργαλειοποίησή τους για να καταλάβουν τι σημαίνει να φυλάει μια χώρα τα σύνορά της”.

“Το πακέτο παροχών του κ. Τσίπρα κοστίζει 45 δισ. ευρώ

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Τσίπρας μιλάει για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και είναι ο άνθρωπος που τσάκισε στους φόρους της μεσαίας τάξης. Όταν τον ρώτησα στη Βουλή πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, δεν ήξερε να μου απαντήσει. Το πακέτο παροχών του κ. Τσίπρα κοστίζει 45 δισ. ευρώ”.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις