Προβάδισμα 6 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης. Ένας στους δύο αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 18:45 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσιάστηκε το Α’ μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Ανάμεσα στα ερωτήματα ήταν η συνολική αξιολόγηση της Κυβέρνησης, η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου και βέβαια η πρόθεση ψήφου.

Στο στούντιο μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την ανάλυση των στοιχείων, βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 6 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να είναι πρώτο με 32,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 26,1%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9%, το ΚΚΕ με 6,1, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Στο ερώτημα για τη συνολική αξιολόγηση της Κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 54,4%.

Στο ερώτημα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θετική και μάλλον θετική γνώμη σε ποσοστό 42,4% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,1%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα.

Στο ερώτημα ποια πιστεύετε ότι ήταν καλύτερη Κυβέρνηση, αυτή του κ. Μητσοτάκη ή αυτή του κ. Τσίπρα, το 47,7% επέλεξε αυτή του κ. Μητσοτάκη, ενώ το 35,2% αυτή του κ. Τσίπρα.

Στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμάτε το μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσε η αυτοδύναμη ΝΔ με 29,7%.

Το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου

Σημειώνεται ότι η μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 έγινε από τις 21 έως τις 15 Απριλίου και ρωτήθηκαν 1.296 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Το ποσοστό του μέγιστου στατιστικού σφάλματος υπολογίζεται στο ±2,7%.

thestival.gr

Φωτογραφία: Αρχείο Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις