Προσωπική βεντέτα ανοίγει πλέον με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κόβοντας πλήρως τις όποιες πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων με τον ίδιο πρωθυπουργό.

«Περιγράφετε συνεχώς χαοτικές αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Νιώθετε αντίστοιχα και με τον Νίκο Ανδρουλάκη;», ρωτήθηκε για παράδειγμα από την Ελένη Ευαγγελοδήμου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου».

«Σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ουδέποτε δέχθηκε να με συναντήσει. Απέρριψε, μάλιστα, σιωπηλά τις δύο προσκλήσεις που του απηύθυνα, μετά την εκλογή του. Ενώ έκτοτε, τον ακούμε να διακηρύσσει ότι Πρωθυπουργός δεν πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αλλά κάποιος «άγνωστος Χ» τον οποίο θα επιλέξει εκείνος. Όχι, δηλαδή, αυτός που θα ψηφίσουν οι πολίτες, αλλά ένα πρόσωπο που μόνο αυτός ξέρει και θα μας το αποκαλύψει όταν θελήσει ο ίδιος. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω», απάντησε, ενώ έδειξε να απορρίπτει την προγραμματική συμφωνία που προτείνει το ΠΑΣΟΚ:

«Όσον αφορά τις θέσεις μας, πράγματι σε κάποια ζητήματα διαπιστώνουμε συγκλίσεις. Όμως σε κρίσιμα θέματα έχουμε σημαντικές διαφορές. Το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, δεν τολμά καν να μιλήσει για αλλαγές στο άρθρο 16 ώστε να δημιουργηθούν μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δεν ψήφισε, επίσης, και διαφωνεί με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως και στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων της χώρας και την επαναπρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων αρχικά διαφώνησε, μετά συμφώνησε. Αναφέρθηκα σε δύο – τρία ενδεικτικά, αλλά νομίζω και κομβικά παραδείγματα».

Τα ίδια ακριβώς επανέλαβε κι στη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στη Realnews και τον Γιώργο Σιαδήμα.

Γιατί, όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανοίγει μέτωπο και ζητάει και τα ..ρέστα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Δεν φτάνει που τον παρακολουθούσε επί τόσους μήνες;

Όπως όλα δείχνουν, μάλιστα, το μέτωπο με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να μην έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καμία δυνατότητα να πει «ναι» στη μετεκλογική συνεργασία των δυο κομμάτων, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την πλήρη ακύρωσή του, ίσως και τον προσωπικό εξευτελισμό του!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο όχι απλώς θα επιρρίψει την ευθύνη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το μη σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων!

Θεωρείται δε βέβαιον ότι στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσει και την εντολή που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της οποίας θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Για δε το επόμενο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εντείνει την κριτική προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, με ένα και μοναδικό στόχο: Να πάρει στις κάλπες της 21ης Μαΐου σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ώστε η ΝΔ να αυξήσει το ποσοστό της σε βαθμό που θα της επιτρέψει να πει με βάσιμες ελπίδες ότι στις κάλπες της 2ας Ιουλίου θα διεκδικήσει την …αυτοδυναμία! Οδηγώντας, παράλληλα, σε χαμηλά ποσοστά το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες κάλπες, ώστε να το λεηλατήσει ακόμα περισσότερο στις δεύτερες κάλπες!

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά σε αυτό το σχέδιο η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ή εάν θα συνεχίσει τη σημερινή πολιτική των «ίσων αποστάσεων», που οδηγεί στην περαιτέρω μείωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις