Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη τρέμουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σε απόσταση σήμερα και ο Κώστας Καραμανλής.

Λίγο πριν τη στροφή προς τις κάλπες, ξαφνικά επανήλθε δριμύτερη στην επικαιρότητα η τραγωδία των Τεμπών – το μοναδικό θέμα μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών που το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κ. Μητσοτάκης είχαν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποσυρθεί από την προεκλογική ατζέντα. Με όλα τα μέσα. Ή έστω με τα περισσότερα!

Ο θεός, όμως, λέει η θυμόσοφος λαός, αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Στην προκειμένη τους γονείς και τους συγγενείς όλων αυτών των νέων παιδιών που εν έτη 2023 έχασαν τη ζωή τους, γιατί δεν υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκηση! Κάτι, το οποίο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα και η Kathimeri.gr επιβεβαιώνεται από τους 30 και πλέον μάρτυρες που έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη.

Το τελευταίο που φανταζόταν ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι το λάθος θα το έκανε ο ίδιος, μόλις μερικά 24ωρα πριν από τις κάλπες, εγκαλώντας τους γονείς των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη για προσπάθεια εργαλειοποίησης της υπόθεσης!

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Ακη Σκέρτσου, η εξοργιστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού λειτούργησε σαν αναμμένο κάρβουνο πάνω σε χυμένο οινόπνευμα!

«Να τον πληροφορήσω (σ.σ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ότι στους μηνυτές υπάρχουν και άνθρωποι που τον ψήφιζαν. Να του υπενθυμίσω ότι στις Σέρρες ήμασταν 2.000 κόσμος, έξω από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, την προηγούμενη εβδομάδα και έδωσε εντολή στην ΕΡΤ να μην παίξουν πλάνα», είπε ο Παύλος Ασλανίδης, γονέας θύματος, και πρόσθεσε: «Δεν παίχθηκε πουθενά και μας είπαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ότι υπήρχε εντολή να μην δείξουν τίποτα. Στην οδό Καραμανλή, που τον Καραμαλή τον εθνάρχη τον ψήφιζαν και οι γονείς μου. Γιατί δεν κάνουν και ένα debate με μας, με τους γονείς των παιδιών;».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη προεκλογική του ομιλία και η αγωνία για πιθανές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «έχει χτυπήσει κόκκινο». Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται οποιαδήποτε οργισμένη αντίδραση, η οποία θα μπορούσε να καταγραφεί από τις κάμερες, διεγείροντας τα ανακλαστικά των συγγενών των θυμάτων που σε κάθε ευκαιρία ζητούν δικαίωση για τους υπευθύνους της πολύνεκρης τραγωδίας.

Στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα είναι παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος, ωστόσο, θα την παρακολουθήσει από απόσταση και σιωπηλός.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις