Δύσκολες ώρες για τον Ντένη Πλέσσα της Lockheed που επί 20 χρόνια αγωνίστηκε για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα των F-35.

Πρώτη είδηση αποτέλεσε χτες βράδυ στα Δελτία Ειδήσεων η 4η υπογραφή του Τζιμ Ρις Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.

Με καθυστέρηση είκοσι και πλέον ετών η Ελλάδα εισέρχεται στο πρόγραμμα των F-35 και το 2028 αναμένεται να είναι η 17η χώρα που διαθέτει στον αεροπορικό της στόλο τον συγκεκριμένο τύπο αμερικανικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.

Ωστόσο οι πανηγυρισμοί της συντηρητικής παράταξης και των ΜΜΕ για την απόκτηση των F-35 είναι όψιμοι και υποκριτικοί διότι εντός της τελευταίας εικοσαετίας τέσσερις κυβερνήσεις της ΝΔ αδιαφορούσαν και αρνούνταν πεισματικά να εντάξουν την χώρα στο πρόγραμμα των F-35, ενώ από το 2002 συμμετείχε η Τουρκία!

Το 2019 η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκληρωμένο τον φάκελο για τα F-35 ο οποίος επί τρία χρόνια αράχνιαζε στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Επανενεργοποιήθηκε πριν ένα χρόνο αφού είχε προηγηθεί η αγορά των Γαλλικών Rafale με fast track διαδικασίες και είχε προκαλέσει την δυσφορία ΗΠΑ και Γερμανίας.

Ειρωνεία της τύχης! Ο άνθρωπος που εργάστηκε με συνέπεια την τελευταία εικοσαετία για τα ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα των F-35, ο Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Πρωτοβουλιών στη Lockheed Martin, περνάει δύσκολες ώρες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας και δυστυχώς δεν μπορεί να δει και να χαρεί την δικαίωση ενός προσωπικού αγώνα που πρωτίστως δεν είχε οικονομικό κίνητρο (πέραν ενός φανερού, ταπεινού και φορολογούμενου μπόνους που λαμβάνουν τα στελέχη των αμερικανικών εταιριών) αλλά εθνικό κίνητρο.

Δ.Β.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις