«Βέλη» στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τον Φάμελλο για την συνταγματική αναθεώρηση.

Στο αυτογκόλ Φλωρίδη στάθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος στην δευτερολογία του στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τα τραπεζικά στελέχη. Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός να λέει και να ξελέει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ότι θα αλλάξει τη διάταξη, προκύπτει σοβαρό θεσμικό ζήτημα. Θα φέρετε τελικά διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που δώσανε τα δάνεια με αέρα στα κόμματά σας και στα ΜΜΕ;» είπε αρχικά ο Σωκράτη Φάμελλος.

Και πρόσθεσε: «Και αν όχι, πόσο αξιόπιστη είναι η κυβέρνηση όταν στις προγραμματικές δηλώσεις καταθέτει προσωπικές απόψεις ο υπουργός Δικαιοσύνης; Γιατί ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό τραπεζικά στελέχη να διώκονται μόνο κατ’ έγκληση για απιστία και όχι αυτεπάγγελτα».

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του έκανε ο Σωκράτη Φάμελλος στην συνταγματική αναθεώρηση ενώ έβαλε στην κριτική του με αιχμηρό τρόπο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Θα επιχειρήσετε να αναθεωρήσετε το Σύνταγμα, να καταργήσετε το άρθρο 16 και να διευκολύνετε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων» σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: Ποια θα είναι άραγε και η στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Θα πάει χέρι-χέρι με τη ΝΔ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για να στρώσει το έδαφος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Είναι σαφές ότι εμείς θα είμαστε απέναντι». Ενώ σχολίασε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα:

«Αναρωτιόμαστε επίσης εάν θα ψάξετε για συναινέσεις στα δεξιά σας για την ευρύτερη αναθεώρηση του συντάγματος που θέλετε να προχωρήσετε».

Στην ομιλία του ο Σωκράτη Φάμελλος τόνισε πως «θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γνωρίζουμε ότι δεν θα τηρήσει όσα υποκριτικά λέει σήμερα στις προγραμματικές του δηλώσεις και το αποδείξαμε στη συζήτηση στη Βουλή. Αλλά και ότι η πολιτική του δεν είναι εκσυγχρονιστική αλλά αναχρονιστική και δεν έχει το βλέμμα της στις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές και δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στις αβεβαιότητες του μέλλοντος».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «δεν θα στηρίξουμε μία κυβέρνηση που μεγαλώνει τις ανισότητες και αμφισβητεί και απαξιώνει και απομειώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς», τονίζοντας πως «δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης μόνο στην κοινωνία και στους πολίτες που αυτούς θα στηρίξουμε».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις