Το κείμενο είχε γραφτεί μετά από το φιάσκο με τις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Ο συντάκτης του είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και όσα έγραψε είναι και γνωστά και αληθινά. Αποφεύγουμε όλοι μας να τα λέμε και να τα γράφουμε ,πέφτοντας στην παγίδα του αυτά δεν πρέπει να λέγονται…Λέμε παγίδα ,γιατί όσοι έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να διορθώσουν τα λάθη , απλά εκμεταλλεύονταν αυτή τη «σιωπή» ,έβαζαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και …εις υγείαν των κορόιδων!
Από κοντά και οι δήθεν πατριώτες των εξοπλισμών που κάνουν ασύλληπτο κακό στις Ένοπλες Δυνάμεις…
Τι πρέπει να υποθέσουμε όταν λίγες ημέρες μετά από το φιάσκο στη Νέα Αγχίαλο και τη φαρσοκωμωδία με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά να ποζάρει μπροστά σε απόρρητους χάρτες, το ΥΠΕΘΑ, ανακοινώνει ότι θα μοιράσει …τάμπλετ μέσω ενός προγράμματος που θα μας κοστίσει από 56 έως 72 εκατομμύρια ευρώ; Πρέπει να συνεχίσουμε να σιωπούμε για τα στραβά, ανάποδα και επικίνδυνα, επειδή «αυτά δεν πρέπει να λέγονται»;
Από δω και πέρα λοιπόν θα λέγονται και θα γράφονται όπως τα έγραψε πολύ καλά και με την υπογραφή του ένας πρώην Αλεξιπτωτιστής:
Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών. Στη δήθεν “σκληρή και επίλεκτη” μοίρα. Ανατρίχιαζα θυμάμαι βλέποντας τις πουλάδες των αλεξιπτωτιστών στο στήθος τους την πρώτη μέρα που κατατάχθηκα.

Λίγους μήνες μετά είδα με τα μάτια μου πόση υποκρισία υπάρχει από τους πολιτικούς όταν αναφέρονται στην δήθεν σπουδαία δυναμική του στρατού μας. Να ξεκινήσω από το γεγονός ότι με το ζόρι ρίξαμε 10 βολές όλες και όλες ; Δεν είχαμε πυρομαχικά βλέπετε. Εμείς οι δήθεν επίλεκτοι των επίλεκτων .

Να ξεκινήσω πως αν έβρεχε δεν μας άφηναν να βγούμε για τρέξιμο να μην αρρωστήσουμε; Είναι ακριβή η νοσηλεία των στρατευμάτων βλέπετε.

Να ξεκινήσω ότι πέρα από μια τρίμηνη ομολογουμένως άρτια εκπαίδευση για τα άλματα, από έμπειρα στελέψη, η υπόλοιπη θητεία ήταν γοπινγκ, σκούπισμα και υποχρεωτικό αραλίκι στο καψιμι;

Και την ίδια ώρα άκουγα υπουργούς στις παρελάσεις να δηλώνουν βαρύγδουπα πόσο ισχυροί νιώθουμε απέναντι στον κάθε εχθρό. Με σκοπό να παρασύρουν το συναίσθημα του κόσμου. Και έτσι στο συναίσθημα του χειραγωγημενου ψηφοφόρου δικαιολογούνται οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες και οι σχετικές μίζες..

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.

Είναι σαν να αφήνεις το σπίτι σου ετοιμόρροπο χωρίς καμία εργασία συντήρησης για χρόνια, αλλά να νιώθεις υπερήφανος που αγόρασες καινούριο αυτοκίνητο…
Στις επόμενες παρελάσεις λοιπόν που θα ακούσετε πάλι τα βαρυγδουπα λόγια. Τις προπαγανδιστικές δηλώσεις. “Αν ο εχθρός έρθει νύχτα πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα τον ρωτήσουμε ποιος ήταν” και άλλα τέτοια. Μην θυμηθείτε τότε τα δικά μου (κακοπροαίρετα για κάποιους που τα βάζουν μαζί μου, λόγια) .

Να θυμηθείτε πως εν καιρώ ειρήνης ανατινάχθηκε αεροπορική μας βάση απο δική μας αμέλεια. Η Νέα Αγχίαλος του Βόλου είναι σήμερα μια πολύ φάντασμα και δεν είμαστε σε πόλεμο…

Ούτε να φανταστώ θέλω τι θα γινόταν αν δεν είχαμε ειρήνη…

 

militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις