Αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει η σύλληψη αξιωματικού και γνωστού συνδικαλιστή, ο οποίος υπηρετεί στην Κρήτη, για υπόθεση εκβίασης και διαφθοράς. Σύμφωνα με την καταγγελία από την οποία ξεκινήσει η έρευνα των «Αδιάφθορων», ο γνωστός συνδικαλιστής ζητούσε 30.000 ευρώ από γυναίκα που ήθελε να πάρει σε διαγωνισμό καντίνα σε περιοχή των Χανίων.

Όπως φέρεται να της έλεγε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., έπρεπε να τον πληρώσει προκειμένου να τη βοηθήσει να κερδίσει τον διαγωνισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιρνε την καντίνα «κάποιος δικός του».

Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία και αμέσως η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε έρευνα, ενώ διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να παρακολουθείται το τηλέφωνό του. Η γυναίκα αρχικά του έδωσε 16.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζήτησε να κάνουν ραντεβού για να του δώσει ακόμα 7.900 ευρώ. Τα μετρητά ήταν προσημειωμένα από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ η γυναίκα πήγε στο σπίτι του συνδικαλιστή. Εκεί άνοιξε την πόρτα ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και παρέλαβε τα μετρητά.

Ακολούθησε έφοδος των «Αδιάφθορων» (παρουσία εισαγγελικού λειτουργού) στο σπίτι του συνδικαλιστή, ο οποίος συνελήφθη μαζί με το γιο του (ειδικός φρουρός). Οι δυο τους κρατήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενώ τον λόγο πλέον έχει η ποινική Δικαιοσύνη.

Πλέον από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε και ΕΔΕ, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή του αξιωματικού και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις