Τη μεγαλύτερη πρόκληση αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» έλλειψη που αντιμετωπίζει έλλειψη νερού.

 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας Λάρισας μετέβη ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου καθώς και στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της λειτουργίας των δομών υγείας.

Δεν φτάνουν οι ελλείψεις και τα λοιπά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, τώρα οι δομές της Θεσσαλίας έχουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα ορμητικά νερά της πρωτόγνωρης νεροποντής αλλά και τα αυξημένα περιστατικά με ταλαιπωρημένους ασθενείς.

Τη μεγαλύτερη πρόκληση αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» έλλειψη που αντιμετωπίζει έλλειψη νερού όπως και όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χημειοθεραπείες και αιμοκαθάρσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά χθες αλλά με δυσκολίες καθώς οι ανάγκες του ιδρύματος καλύπτονται από υδροφόρες. Για τους ίδιους λόγους πραγματοποιούνται μόνο τα απολύτως επείγοντα χειρουργεία.

«Διανεμήθηκε νερό τόσο στους νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό του νοσοκομείου. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση του νοσοκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Αναλυτικά, η κατάσταση των νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας), παρουσιάζει την ακόλουθη εικόνα:

– Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Η πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ελεύθερη, το ίδιο και η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια. Θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες εφόσον απαιτηθεί. Παράλληλα, δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του νοσοκομείου. Μέχρι τώρα, στο ΓΝ Λαμίας παρατηρείται εισροή υδάτων σε δύο χειρουργικές αίθουσες.

– Γενικό Νοσοκομείο Βόλου: Με γεννήτριες λειτουργεί το νοσηλευτικό ίδρυμα εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης. Την ίδια στιγμή, η τροφοδοσία με νερό πραγματοποιείται με βυτιοφόρα. Στο ΓΝ Βόλου νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου 13 άτομα.

– Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας: Μία χειρουργική αίθουσα είναι εκτός λειτουργίας στο ΓΝ Καρδίτσας, ενώ κατά τ’ άλλα το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν παρουσιάζει προβλήματα. Όταν χρειάστηκε τέθηκαν σε λειτουργία γεννήτριες. Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου φιλοξενούνται 21 άτομα

– Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: Αδύνατη είναι η πρόσβαση των κατοίκων από τον ορεινό – ημιορεινό όγκο, ενώ παραμένει ελεύθερη για όσους μένουν στην πόλη των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα η γεννήτρια. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα, αναμένονται 15 άτομα από ιδιωτική δομή για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

– Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Κανονική είναι η λειτουργία των δύο νοσοκομείων της Λάρισας και απρόσκοπτη η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας παραμένουν τέσσερις ογκολογικοί ασθενείς, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τρία άτομα.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις