Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική βουλή με θέμα «Αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

Θεσσαλονίκη, 19/09/2023

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

 

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

ΘΕΜΑ: «Αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία»

 

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Συμφώνως δημοσιευμάτων, τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία, που δρομολογήθηκαν μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία «Ιανός» (Σεπ 2020) παρουσίασαν και παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Το βάρος εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων μετά τον «Ιανό» ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας τόσο σε επίπεδο ανάθεσης όσο και επίβλεψης μέχρι αποπερατώσεων αυτών. Όπως είχε δηλωθεί επί του θέματος από την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας προ ενός έτους, οι καθυστερήσεις οφείλονταν στη γραφειοκρατία «…ξεκινώντας από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες δημοπράτησης, τα συνεχή στάδια ελέγχου από τη δημοπράτηση μέχρι την κατακύρωση και την εγκατάσταση των αναδόχων, τις ανατιμήσεις στις τιμές των υλικών αλλά και τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες».

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας παραθέσετε ποια αντιπλημμυρικά έργα έχουν εκτελεστεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το 2011 έως σήμερα και ποια βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι το τραγικό χτύπημα της κακοκαιρίας «Daniel»;

Παρακαλείσθε όπως μας επιδώσετε επίσημους πίνακες, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αναλυτικά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων (ολοκληρωμένων και εν εξελίξει) στη Θεσσαλία από το 2011 (καθώς και κόστος ανά έργο και εταιρεία κατασκευής έκαστου εξ αυτών)

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις