Οι ισραηλινές δυνάμεις από την Παρασκευή που ξεκίνησαν τη χερσαία επιχείρηση διέσχισαν τα σύνορα σε τρεις κύριες τοποθεσίες περικυκλώνοντας τη Γάζα

Τουλάχιστον δύο ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν σε μια περιοχή κοντά στη νότια πόλη της Χεβρώνας της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης πριν τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Al Jazeera στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter.

Η ανάρτηση ανέφερε ότι τα οχήματα εθεάθησαν να εισέρχονται στην πόλη Bani Naim στη Χεβρώνα.

Οι νυχτερινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν γίνει τακτικό φαινόμενο, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχειρήσεις αντιποίνων ως απάντηση στη φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το βράδυ της Τρίτης, ένα 16χρονο αγόρι σκοτώθηκε κοντά στη Χεβρώνα, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν αληθινά πυρά για να διαλύσουν μια πορεία μιας ομάδας Παλαιστινίων, που διαμαρτύρονταν για το τελευταίο φονικό ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την πλήρη χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα την Παρασκευή, μεταφέροντας άρματα μάχης, μπουλντόζες, πεζούς και μονάδες μηχανικών μάχης στη Λωρίδα.

Ωστόσο οι ισραηλινές δυνάμεις κινούνται αργά προς το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο του θύλακα, αντί να κάνουν οποιαδήποτε γρήγορη προέλαση στην πόλη της Γάζας.

Με βάση βίντεο και φωτογραφίες φαίνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα σε τρεις κύριες τοποθεσίες.

Η πρώτη βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της λωρίδας. Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) το πρωί του Σαββάτου δείχνει μπουλντόζες να σπρώχνουν μέσα στην άμμο πολύ κοντά στην ακτή. Διακρίνεται ξεκάθαρα ένα ρήγμα στον περιμετρικό φράκτη, μέσω του οποίου ισραηλινά οχήματα φαινόταν να έχουν εισέλθει στη Γάζα.

Αλλά υπάρχουν επίσης στοιχεία για ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη θάλασσα νοτιότερα από αυτήν την τοποθεσία.

Την Κυριακή κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κυματίζουν μια σημαία από την οροφή ενός ξενοδοχείου θερέτρου στην Ατάτρα, που βρίσκεται περίπου δύο μίλια νότια του περιμετρικού φράχτη.

Την Τρίτη, φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός έδειχναν στρατιώτες ακόμη πιο βαθιά στη Λωρίδα, ακριβώς βόρεια του καταυλισμού προσφύγων Αλ Σάτι ή της παραλίας, που θα τους έβαζε μόλις τρία μίλια από το κέντρο της πόλης της Γάζας.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται να έχουν εισέλθει στη Γάζα είναι από τη βορειοανατολική γωνία της Λωρίδας κοντά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, σύμφωνα με πλάνα και δορυφορικές εικόνες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις