Ο ρόλος της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν αφήνει από τα μάτια της, την ελληνοτουρκική προσέγγιση, η Υφυπουργός Εξωτερικών (και κατά κοινή ομολογία εκτελούσα χρέη Υπουργού) Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για να μην γίνει κανένα λάθος.

Η ΥφΥΠΕΞ Παπαδοπούλου που είναι τα μάτια και τα αφτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν όχι της Ντόρας Μπακογιάννη, στο Υπουργείο Εξωτερικών έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την αποστολή της επίτευξης οποιασδήποτε συμφωνίας με την Τουρκία για την επίλυση των διμερών διαφορών.

Έτσι ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία για τον 4ο γύρο των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρισκόταν στην Άγκυρα, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ Χάρη Λαλάκο, η ίδια ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε, τουλάχιστον δημόσια, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ενδεχομένως να σκέφτηκε «κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε», αφού ο Χάρης Λαλάκος τυγχάνει και διπλωματικός σύμβουλος του πρώην ΥΠΕΞ και νυν Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια.

Πάντως τυχαία η επίσκεψη στην Πόλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, είτε γιατί την ίδια ώρα γίνονταν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ, είτε γιατί άλλαξε ο τόπος διεξαγωγής του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.

Σ.Σ.

ieidiseis.gr

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις